Barcelona fikk en Real overhøvling

Neymar ga Barcelona ledelsen, men Ronaldo og Co. slo knallsterkt tilbake i Luis Suárez' debut.

Real Madrid-Barcelona 3-1

Se målene øverst. Video med tillatelse fra C More.

Barcelona kom til Santiago Bernabeu med null baklengsmål i serien denne sesongen. 

Real Madrid viste med all tydelighet at de er en klasse over de andre lagene Barca har møtte til nå.

Til tross for Barcelonas tidlige ledermål og store andel ballbesittelse var det vertene som kunne glede seg over tre poeng etter tre mål som kom på ulikt vis.

Et straffesparkmål, en cornerscoring og en nettkjenning etter kontring viser det store registeret i hjemmelagets spill, og i realiteten hadde de full kontroll på kampen etter at de tok ledelsen i andre omgang.

– Dette er ikke bra bare på grunn av tre poeng, men fordi vi spiller en fantastisk kamp. Clasico er noe helt spesielt. Det å vinne en kamp der man ofret så mye og spillet satt så bra er viktig, sa Sergio Ramos i et intervju vist på C More etter kampen.

Med seieren tok de hvitkledde inn tre poeng av Barcas firepoengsforsprang før kampen. Katalanerne leder imidlertid fremdeles La Liga.

Luis Suárez fikk sin debut for Barcelona, og noterte seg for en målgivende pasning allerede etter tre minutter, men utover det fikk ikke urugayaneren vist seg frem noe særlig. I likhet med resten av Barcelona-laget.

– Vi fortjente ikke bedre, måtte Barcelona-trener Luis Enrique innrømme.

Barcelona med tidlig scoring

Ellevilt er et slitt uttrykk, men det er vanskelig å finne andre og mer dekkende ord for det somvar det første kvarteret av denne utgaven av El Clasico.

Allerede etter tre minutter tok bortelaget ledelsen.

Luis Suárez kunne notere seg for en målgivende pasning i Barcelona-debuten hans, men det var Neymar som gjorde alt selv.

Brasilianeren fikk ballen fra debutanten på kanten av 16-meteren. Derfra dro han seg innover i banen og skrudde ballen tett inn til stolpen og i nettet til 1-0 for Barcelona.

Kjempesjanser til Real

Real Madrid aktet ikke å la seg bli rullet over på hjemmebane og satte opp et forrykende tempo de neste minuttene.

I sentrum for de største sjansene var Karim Benzema som før det var godt 12 minutter hadde hatt tre gedigne sjanser, deriblant to skudd i tverrliggeren.

Barcelona og Lionel Messi hadde også sjanser i den fartsfylte førsteomgangen, men det var Real Madrid som slo til neste gang.

Ronaldo straffet Pique

Gerard Pique handset inne i egen 16-meter og dermed var det straffespark.

– Jeg gikk ned og fikk ikke hånden min ut av veien. Jeg mente det ikke, men den berørte definitivt hånden min. Straffen var grei, sier Pique.

Det var selvsagt Cristiano Ronaldo som så den. 1-1 og portugiserens 16. mål så langt denne sesongen.

James Rodríguez var nær å sende Real Madrid i føringen rett før pause, men skuddet strøk stolpen.

Barcelona hadde ballen mest gjennom store deler av kampen og starten på den andre perioden var intet unntak.

Stanget inn 2-1, så tabbet Iniesta seg ut

Kalddusjen var imidlertid ikke langt unna.

Pepe gikk til værs på et hjørnespark og portugiseren stanget hovedstadslaget opp i ledelsen.

Den kontroversielle midtstopperen var spillselskapenes favoritt til å bli bitt av Luis Suárez. Han var nok neppe en like sannsynlig målscorer, men Pepe er nok fornøyd med at det ble som det ble.

Real Madrid kunne da legge seg bakpå og satse på kontringer. Og det gjorde de til gagns.

Et Barcelona-hjørnespark endte med en kontring til hjemmelaget. Det  så ut som Andres Iniesta skulle ha kontroll på situasjonen, men den spanske stjernen pirket ballen videre og til Isco som stormet fremover. 

Isco spilte videre til Ronaldo som trillet ballen til Rodríguez. Colombianeren tredde Benzema gjennom, og da var det ikke snakk om å gjøre feil for franskmannen som skjøt via stangen og inn.

Derfra og ut hadde vertene fullstendig kontroll på kampen.