Deler av politiets datasystemer var utilgjengelig

Nødnummer og nødnett var ikke berørt, og publikum skal kunne få kontakt med politiet, melder Politidirektoratet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: De fleste av datasystemene i politiet fungerer nå, melder Politidirektoratet. Så langt har det ikke blitt rapportert at feilen har ført til vesentlige problemer for politiets oppgaver.

Lørdag ettermiddag skriver Politidirektoratet følgende på Twitter:

«Deler av politiets datasystem er ikke tilgjengelig. Nødnummer og Nødnett er ikke berørt, og publikum skal kunne få kontakt med politiet.»

TV 2 har vært i kontakt med Politidirektoratet, som bekrefter feilen.

– Deler av våre datasystemer er ikke tilgjengelig, og det har landsdekkende konsekvenser, sier IKT-direktør i Politidirektoratet Cato Rindal til TV 2.

Han understreker at verken nødnettet eller nødnumrene  er berørt av situasjonen, og at publikum kan kontakte politiet på vanlig måte. Telefon og politiets samband virker som det skal.

– Det vi jobber med nå er å feilsøke for å finne ut hvor feilen ligger, det er vårt hovedfokus. Vi har mannskaper på stedet og har kontaktet våre leverandører, så vi har alle ressurser på for å finne feilen og rette den, sier Rindal.

Det er vanskelig å anslå hvor lang tid arbeidet vil ta, men politiets arbeid er ikke påvirket i vesentlig grad.

Vi har valgt å varsle om dette man i enkelte politidistrikter ikke tilgang til de vanlige oppslagsregistrene, men dette varierer litt fra distrikt til distrikt, sier Rindal.

TV 2 følger saken