Suárez lei av bitespørsmål: – De har spurt meg 38 000 ganger

Luis Suárez avbrøt intervju da han fikk nok av spørsmål om Chiellini-bitingen.

Lørdag er det duket for et ellevilt El Clásico når Real Madrid tar imot Barcelona til toppoppgjør, samtidig som Luis Suárez gjør sin inntreden igjen etter en fire måneder lang bitesuspensjon.

– Jeg kan helt ærlig si at jeg ikke er den Luis du ser på banen når jeg er utenfor den, sier han i et intervju med The Guardian.

– Når jeg ikke er på banen, er jeg veldig rolig. Jeg er en familiemann, en ektemann. Når man beveger seg ut på matta oppfører du deg noen ganger uanstendig, men jeg ser fremdeles ikke meg selv på den måten enkelte andre gjør, forteller den kontroversielle uruguayaneren.

– Forskjellige måter å forsvare seg på

Selv om det tok litt tid for ham å innrømme feilen, etter det som var hans tredje biteepisode, innså han til slutt at han måtte legge seg flat.

– På den tiden var det vanskelig å akseptere, men senere blir man klar over at det beste man kan gjøre er å innse at man har gjort en feil og be om unnskyldning. Det var slik det var, sier Suárez, som ikke tror det er noe spesielt med ham som får ham til å bite andre mennesker.

– Alle har forskjellige måter å forsvare seg på. I dette tilfellet var dette min svakhet, men det er andre spillere som reagerer på andre måter, ved å sparke, brekke en nese eller å slå. Noen av disse er verre enn andre, og jeg forstår at biting blir sett veldig ned på, sier han.

Avbrøt intervjuet

Etter å ha fått en rekke bitespørsmål fra The Guardians utsendte ble det til slutt nok for Suárez.
– De har spurt meg om bitingen 38 000 ganger. Aldri igjen. Dette er siste gang, sier han i det intervjuet blir avbrutt.

Irriterer seg over rasiststempel

Da hadde han alt rukket å snakke om andre kontroverser, for biteepisoden er bare en av mange med Suárez i en av hovedrollene. Spesielt mye oppstyr ble det da han kalte Evra «negro» under en kamp mot Manchester United.

Det irriterer fremdeles Suárez at han ble utestengt i kjølvannet av hendelsen.

– Fordi jeg ble beskyldt uten noen form for bevis. Jeg vet det ikke var rett av meg å filme, og jeg bryr meg ikke om det, fordi jeg vet at om de telte hvor mange gulte kort de har gitt meg for filming, og hvor mange de har gitt til andre spillere for det samme, så er det ikke rettferdig. Det å bli kalt rasist sårer meg for, som jeg sa, de hadde ingen bevis, sier han.
Det er blitt hevdet at Evra sa «ikke rør meg, din søramerikaner» til Suárez, noe som fikk ham til å replisere «porque (hvorfor), negro?».

– Alle kulturer har sine egne talemåter, og det er derfor ting kan uttrykkes totalt annerledes i England, sammenlignet med Uruguay eller Spania. I Uruguay kan du si «negro» til hvem som helst, til enhver tid, uten at det blir sett på som rasistisk om du er svart eller ikke. Det er den store forskjellen. Jeg sa bare «hvorfor negro?», men jeg spurte egentlig bare «hvorfor?». Jeg mente ikke å være uhøflig og si det på den måten det ble oppfattet. Det var aldri ment slik, fortsetter han.

Suárez mener Evra snakket nedsettende til ham.

– Jeg beskyldte ham aldri for å kalle meg en søramerikaner, slik jeg heller ikke ville beskyldt andre når de fornærmer moren min eller lignende. Slike ting blir sagt i fotballen hele tiden, sier han.