Firehjulstrekker kan være så mangt. Her får du noen
eksempler på hva som finnes til under 150.000 kroner.
Firehjulstrekker kan være så mangt. Her får du noen eksempler på hva som finnes til under 150.000 kroner.

Så billig kan du få fin bil med 4x4

Smart å kjøpe før vinteren er her.

Vinteren står hvert øyeblikk for døren igjen. Det betyr snø, slaps, is, glatte bakker og vanskelige kjøreforhold generelt.

Det er derfor ikke til å undres over at mange ønsker seg en bil med firehjulstrekk.
Mangfoldet og utvalget er stort. Ikke behøver det å være så veldig dyrt heller, om du tar til takke med en bil som noen har brukt før deg og som har fått noen år på nakken.

Maks 150.000 kroner

Med oppdrag om å se hva vi kunne finne til mellom 100.000 og 150.000 kroner, ga vi oss ut i bruktmarkedet.

Her får du noen eksempler:  En engelsk luksus-stasjonsvogn, en skikkelig norsk folkebil og ikke minst det som mange tenker på som nærmest definisjonen av firehjulstrekker – nemlig en diger SUV av den typen du kan fortsette med selv om veien tar slutt.

2005 Jaguar X-Type. Kr. 150.000.-

 

Se hele annonsen her: 

Kommer du hjem med denne Jaguaren, tror nok naboen at du har brukt mer enn 150.000 kroner. Til tross for at den snart er ti år gammel, er det fortsatt noe litt aristokratisk over denne.

Du behøver jo ikke fortelle hverken naboen eller noen andre at dette i bunn og grunn er en Ford Mondeo med penklær på.

Stasjonsvogn til tross – dette er ikke akkurat noen plassmester. Motoren er en V6-bensin på nesten 200 hk. og girkassen er – dessverre vil nok mange si – manuell. Ellers er den veldig godt utstyrt.

På plussiden kan det nevnes at både full service og EU-kontroll nylig er tatt og bilen ser svært fin og velholdt ut på bildene.

Feil på ABS-systemet og foringer i bakakselen er ting man bør være litt ekstra oppmerksom på her.
Les mer om Jaguar X-Type i vår store bruktbilguide:

2005 VW Golf 1,9 TDi 4Motion. Kr. 125.-000.-

 

Se hele annonsen her: 

Noe særlig "norskere" bil enn denne finnes knapt, så har da også VW Golf toppet salgslistene de siste årene her hjemme.

Dette eksemplaret med 105 hesters dieselmotor og 4Motion firehjulstrekksystem, ligger nok godt over snittet når det gjelder «ryddig bil». Prisen som forlanges er 125.000 kroner.

En eldre kvinne som eneste eier, kun lokal kjøring, komplett servicehistorikk og som «ny» både innvendig og utvendig bør absolutt være triggere for den som er på jakt etter en kompakt og diskret firehjulstrekker.

Det bør altså være duket for et enkelt og forutsigbart bilhold her.

Slitedeler som dekk, bremser og forstilling bør sjekkes uansett på VW Golf. Femte generasjon Golf har det også med å ruste, så en litt nøye titt etter nettopp det er på sin plass, selv på dette eksemplaret.

Les mer om VW Golf i vår bruktbilguide

2001 Nissan Patrol 3,0 7-seter. Kr. 129 000.-

 

Se hele annonsen her: 

Nissan Patrol – dette er vel bilen veldig mange forbinder med real firehjulstrekker. Tøff romslig, med digre hjul og god plass.

Dette er naturlig nok den eldste av bilene vi her presenterer, og også den som kan frakte syv personer inn dit hvor det ikke er vei, og som kan trekke tung tilhenger.
Selgeren er av det ordknappe slaget. God stand, er alt som står i annonsen. Det er jo greit nok å vite.

Dieselmotoren er en 3-liters seig jævel av en rekkesekser som yter 158 hestekrefter. Mange av Patrol-eierne foretrekker manuelt gir, slik som denne har. Lavserie på girkassen og differensial-sperrer som kan låses gjør bilen til en skikkelig offroader.

129.000 kroner er prisforlangende for 2001-modellen som har gått 260.000 kilometer.

Bilene har følsom forstilling, ofte med det resultat at det rister/vibrerer i rattet som resultat. Patrol er generelt solide, men dyre å reparere om noe går i stykker, så en nøye sjekk før kjøp er et must.

Les mer om brukt Nissan Patrol her: