DA DE VAR VENNER: Sir Alex  Ferguson og Roy Keane møtte pressen før FA-cupfinalen i 2005. Manchester United tapte for Arsenal i finalen.  FOTO: AP Photo/Jon Super
DA DE VAR VENNER: Sir Alex  Ferguson og Roy Keane møtte pressen før FA-cupfinalen i 2005. Manchester United tapte for Arsenal i finalen.  FOTO: AP Photo/Jon Super

Keane langer ut mot «United-mafiaen»

Roy Keane mener tidligere spillere er redd for å uttale seg negativt om Manchester United. 

Roy Keanes korstog mot sin tidligere arbeidsgiver Manchester United og sjef Sir Alex Ferguson fortsetter.

Nå hevder han det eksisterer det han kaller en «mafia-kultur» blant Manchester Uniteds tidligere spillere, og at ingen andre enn ham tør å uttale seg kritisk. Det skriver The Guardian.

– Disneyland

Klubblegender som Bryan Robson og Paddy Crerand, nå ansatt i klubben, var blant de som ble holdt frem som formidlere av kulturen og derav latterliggjort av Keane som mener Old Trafford er blitt mer som Disneyland.

– Det er derfor jeg tok et steg bort fra Manchester United. De er alle greie fyrer, misforstå meg rett, men det er nesten som en mafia-situasjon. Dersom de mener det er et rødt kort, eller David Gill og Alex Ferguson tar feil om noe, så må du kunne si det, sier Keane.

– Disse folkene sier bare: «Det er Manchester United!» Det er som Disneyland. Man United Land, med forbanna Mikke Mus som springer rundt overalt.

Keane drar frem situasjonen der Nani ble utvist for å sette knottene i Real Madrid-forsvarer Alvaro Arbeloa i fjorårets Mesterliga-kamp som eksempel på det ham mener.

Bryan Robson stod den gang frem i mediene, som Manchester United-ansatt, og hevdet at Nani ikke fortjente kortet. I likhet med sjefen selv, Alex Ferguson.

Flau over å gå på Old Trafford

Det som får Keane til å se rødt er at han påstod at Roy Keane var den eneste på stadion som mente det var rødt.

– Vel, den forbanna dommeren mente det også, sier Keane som innrømmet at det kjennes pinlig å gå på kamper på Old Trafford.

Det til tross for at han også omtaler tiden under Sir Alex Ferguson som den beste tiden i livet hans.

Saken, som stammer ut fra et arrangement på Lancashire Country Cricket Club, forteller også at den tidligere Manchester United-kapteinen synes lite om at den nåværende United-kapteinen, Wayne Rooney, med flere fraterniserer med City-spillere.

På hans tid ville det, ifølge Keane, ikke vært tolerert.