ØNSKET UTREDNING: Nikab kunne blitt forbudt ved videregående skoler i Vest-Agder, men en utredning ble stanset med minst mulig margin. THE CANADIAN PRESS/Ryan Remiorz
ØNSKET UTREDNING: Nikab kunne blitt forbudt ved videregående skoler i Vest-Agder, men en utredning ble stanset med minst mulig margin. THE CANADIAN PRESS/Ryan Remiorz

Dobbeltstemme hindret nikabforbud i Vest-Agder

Kristiansand (NTB): Fylkesordføreren brukte dobbeltstemmen sin for å stanse et forslag om å utrede forbud mot burka og nikab på videregående skoler i Vest-Agder.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Demokratenes Vidar Kleppe som sto bak forslaget som kunne endt med at elevene fikk forbud mot å dekke til ansiktet med burka eller nikab, begrunnet det med at det ville forebygge konflikter, skriver Fædrelandsvennen.

Kleppes forslag gikk ut på å be hovedutvalg for utdanning foreta en utredning av konsekvensene ved å innføre forbud mot nikab og burka. Fylkestinget delte seg 17-17 under avstemningen.

Høyre, KrF og Venstre sa nei, mens Frp, SV, Sp og Aps representanter støttet Kleppes forslag. Dermed måtte fylkesordfører Terje Damman (H) bruke sin dobbeltstemme for å få en avgjørelse.

– De videregående skolene i Vest-Agder har ikke meldt inn eksempler på at hodeplagg som skjuler ansiktet har vært et praktisk problem, eller meldt inn ønsker om regelverk knyttet til slike plagg. Så lenge det ikke er behov for det, trenger vi ikke innføre flere forbud enn nødvendig, mente Terje Damman.

Arbeiderpartiets Anne Bystadhagen forklarer at hennes parti ønsker forbud mot plagg som dekker ansiktet, ikke et forbud mot nikab og burka spesielt. (©NTB)