Farmen-Magnhild raser over mattyveri på gården

Noen har stjålet mat fra boden, og Magnhild vil finne den skyldige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg skulle ta en bit brunost på brødskiva i går kveld, men til min store forskrekkelse så oppdaget jeg at noen har spist opp halve brunosten. Jeg ble kjempeskuffet, for den tenkte jeg at alle skulle ha, sier Magnhild Vik, og henvender seg til de andre deltakerne på gården. 

Magnhild har nettopp oppdaget at noen har forsynt seg av osten i skjul, og er tydelig frustrert over at noen tar fra fellesskapet. Siden ressursene er begrenset, synes hun det er ekstra ergerlig.

– Hvis noen innrømmer det, så er det greit. Men jeg synes det er utrolig dårlig gjort å ta av fellesskapet sin mat, legger Magnhild til.

– Inn og ut av rommet

Stine Sørum (30) er kokk til daglig, og har stått for store deler av matlagingen på Farmen. Hun har sett at folk har vært i matboden.

– Det er mange som har vært inn og ut av det rommet, for å hente melk eller annet. Men jeg trodde du hadde gitt ut smaksprøver, sier Stine.

– Nei, det har jeg ikke gjort. Noen har spist halvparten siden i går, og den har ikke stått fremme, svarer Magnhild.

Teori om hvem det kan være

Olav Harald Ulstein (51) har en teori om hvem den skyldige kan være.

– Jeg tror at kokken selv har vært og gnafset i brunosten. Hun er den eneste som har gått uforstyrret mellom kjøkkenet og matboden i hele går. Jeg har lagt merke til at når hun lager mat, så er det mye som går inn i munnen samtidig. Jeg tror brunosten ble en for stor fristelse, sier han, og legger skylden på Stine.

– Prøver å skylde på andre

Stine på sin side mener at det er flere som bør føle på samvittigheten.

– Hilde fortalte i dag at de hadde tatt en liten bit brunost på brødskiva, men jeg tror de har tatt litt mer og prøver å skylde på andre. Jeg tror også at andre har vært og smakt på den.

Storbonden Alina Vassnes (24) tror ikke at noen kommer til å innrømme det, og bestemmer seg for å legge ballen død.

– Det er veldig dårlig gjort, men det er ikke vits å spekulere mer nå, mener hun, og avslutter dermed diskusjonen.

Farmen ser du på TV 2 mandag og onsdag kl. 21.40, samt søndag kl. 20.00.