Bjørndalen: – Jeg merker alderen

Selv supermenn blir eldre og slitne...

Val Senales, Italia (TV 2): – Mentalt er jeg like motivert som da jeg var 29 år, men jeg merker alderen ved harde treningsøkter, forteller Ole Einar Bjørndalen.

En innrømmelse som nok sitter langt inne hos 40-åringen. Han møter TV 2 etter at han har avsluttet et høydeopphold på isbreen i Val Senales i Italia. Nå venter trening i Obertilliach i Østerrike.

Se reportasje i videovinduet over!

Idrettens supermann forklarer at kropper trenger mer restitusjon enn tidligere. Mens han tidligere etter såkalte i5-økter, treningsøkter hvor intensiteten er å regne som i en konkurranse, kun trengte en dags hvile før han ga gass igjen, må han nå ha et par dagers pause etter slikt hardkjør.

– Men det pussige er at kroppen ikke reagerer slik i høyden, undrer Bjørndalen.

– Hvordan har forberedelsen til sesongen vært?

– Jeg er i ganske bra form nå etter å ha trent hardt et par måneder, men jeg trenger tiden fram til VM for å komme i toppslag. VM kommer seint, i mars og derfor holdt jeg igjen noe på intensiteten i sommer, forklarer mannen som aldri sluttet å vinne.

– Du er kjent som en ekstrem utøver, hva slags refleksjoner gjør du deg om det nå i «voksen» alder?

– Det er ikke tid for meg for å se seg for mye tilbake ennå, men jeg kan vel si såpass at den dagen jeg gir meg blir det rart ikke å tenke konsekvens av valgene jeg gjør. Å tenke konsekvens har har vel vært en slags ledetråd for meg. Det nytter for eksempel ikke å være oppe til tre om natta, det går utover treningsjobben du skal gjøre dagen etter. Slik er livet for meg som toppidrettsutøver, sier Ole Einar Bjørndalen. 40 år.