Taarabt slår kraftig tilbake etter Redknapps vektkritikk

Viser frem magen til britisk tabloidavis.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var på pressekonferansen etter Liverpool-tapet i helgen at Harry Redknapp valgte å gå til frontalangrep på Adel Taarabt. Taarabt, som kun har spilt 24 minutter for QPR i serien denne sesongen, fikk beskjed om at han var nærmere tjue kilo overvektig.

– Han er ikke i form til å spille fotball, dessverre. Han spilte en reservekamp forleden dag. Til og med jeg kunne løpt mer enn ham. (...) Jeg kan ikke fortsette å beskytte folk som ikke ønsker å trene og som er 19 kilo overvektig, sa Redknapp.

Nå slår 25-åringen tilbake i Daily Mail. En glisende Taarabt drar opp t-skjorten for å vise avisen og QPR-fansen at han slett ikke er overvektig.

FOR TJUKK? Adel Taarabt viser frem kroppen Harry Redknapp mener er 20 kilo for tung. Faksimile: The Sun.
FOR TJUKK? Adel Taarabt viser frem kroppen Harry Redknapp mener er 20 kilo for tung. Faksimile: The Sun.

– Jeg liker ikke maten på treningsfeltet, men jeg spiser sunt som alle andre spillere. Jeg var 86 kilo på mitt tyngste i Milan. På mitt letteste er jeg 84 kilo. Nå er jeg 85 kilo. Det er ikke riktig å si at jeg ikke er i form, sier Taarabt.

– Handler ikke om hevn
Forrige sesong holdt Taarabt spillere som Kaka og Robinho på benken da han var på utlån i Milan. Nå sitter han på tribunen for QPR. Men Taarabt klarte ikke å sitte i ro da han fikk vektkritikk. 

– Jeg er profesjonell. Dette handler ikke om hevn, men om å beskytte ryktet mitt. Jeg spilte 90 minutter i reservekampen. Han kunne byttet meg ut hvis han mente at jeg ikke løp nok, sier Taarabt.

Selv hevder kantspilleren at fotballdirektør Les Ferdinand støtter ham. Problemet i QPR er at Redknapp ikke har en plan for hvordan QPR skal spille, forteller Taarabt. Og Redknapp hører ikke på Glen Hoddle og de andre i støtteapparatet, hevder 25-åringen.

Må spille Premier League-fotball
Selv om Taarabt er fornøyd med vekten sin, har han et stykke igjen fotballmessig. Fotballformen er ikke bra etter mange måneder uten spill på øverste nivå.  

– Selv om vi taper kamper er ikke jobben min å sparke ballen opp på tribunen. Min jobb er å skape sjanser og mål. Kanskje han forventer flere taklinger, men jeg er ikke en slik type spiller. Jeg kan kun komme i form ved å spille Premier League-fotball. Man kan trene i seks-sju timer og likevel ikke komme i form, sier Taarabt.