KRITISERER MOYES: Sir Alex Ferguson mener David Moyes gjorde flere store feiltrinn, blant annet da han byttet ut støtteapparatet med sitt eget. Foto: NTB scanpix.
KRITISERER MOYES: Sir Alex Ferguson mener David Moyes gjorde flere store feiltrinn, blant annet da han byttet ut støtteapparatet med sitt eget. Foto: NTB scanpix.

Ferguson: – Moyes innså ikke hvor stor United er som klubb

Nekter å ta selvkritikk for Moyes-ansettelsen i oppdatert selvbiografi.

Det er ikke bare Roy Keane som er biografi-aktuell i disse dager. Sir Alex Ferguson kommer ifølge The Guardian med en oppdatert versjon av sin bok «My Autibiography».
Der får David Moyes passet sitt påskrevet.

– Han innså ikke hvor stor United er som klubb, skriver Ferguson.

Den mektige eks-manageren fnyser av påstanden om at Moyes overtok et lag på vei ned, og hevder Moyes endret spillestilen til å bli mer saktegående, noe som aldri ville blitt tolerert under hans ledelse.

Han tar heller ikke selvkritikk for ansettelsen av Moyes. I stedet hevder Ferguson at klubben hadde en grundig prosess før ansettelsen.

– Det ser ut til å ha blitt akseptert et syn der ute om at det ikke var noen prosess. Nonsens. Vi føler vi gjorde alt på rett måte: i det stille, grundig og profesjonelt, skriver managerlegenden.

Han hevder at han forsøkte å overtale Moyes til å beholde Mike Phelan som assistentmanager, men Moyes lyttet ikke til hans råd og hentet inn sine egne folk til støtteapparatet.

– Kanskje følte David han måtte ha alle områder dekket av sitt eget støtteapparat i en så enorm klubb. Jeg følte nettverket allerede var der, med en rekke dyktige folk i viktige roller, skriver Ferguson.

– Da resultatene forverret seg var hvert tap et slag i ansiktet for ham. Jeg kunne se deg på oppførselen hans. I januar hentet vi Juan Mata, og det ga alle et lite løft, men jeg så hvordan mørket omslukte ham og han fikk mindre og mindre pusterom. Jeg kjenner følelsen fra 1989, da vi hadde en forferdelig periode. Du føler du blir knust. Resultatene gnagde på David. Ingen kunne nekte for hvor skuffende sesong var, og det kostet en mann hans jobb, fortsetter han.