Tre personer pågrepet etter dødsfall i Ålesund

ÅLESUND / OSLO (TV 2): Tre personer er pågrepet og siktet etter at en mann ble funnet død i en leilighet i Spjelkavik i Ålesund tirsdag ettermiddag, opplyser politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk klokken 15.40 melding om en brann i en leilighet i Ålesund. Kort tid etter at nødetatene var fremme på stedet og brannen var slukket, ble det klart at en død person var funnet inne i leiligheten. 

Politiet betegnet dødsfallet som mistenkelig, og satte straks i gang etterforsking. I løpet av kvelden ble tre personer pågrepet av politiet. 

– Vi kan bekrefte at tre personer er pågrepet i forbindelse med dødsfallet, sier fungerende politimester Unni Moen Vikebakk i Sunnmøre politidistrikt på en pressekonferanse tirsdag kveld.

Se bilder fra den dramatiske pågripelsen i videoen over!

– Vi kan ikke endelig fastslå det, men vi etterforsker dette som en mulig drapssak, sier Vikebakk til TV 2.

Så to eller tre løpe fra stedet

Foreløpig er det ikke tatt ut noen formell siktelse mot de tre personene, men politiet har pågrepet dem for å sjekke dem i forbindelse med dødsfallet, presiserer Vikebakk.

Det var politiets etterforskning som førte til pågripelsen, og de kan ikke utelukke flere pågripelser. 

Fungerende politimester i Ålesund, Unni Moen Vikebakk, bekrefter at tre personer er pågrepet etter dødsfallet tirsdag. (Foto: Pål Bakke / TV 2)
Fungerende politimester i Ålesund, Unni Moen Vikebakk, bekrefter at tre personer er pågrepet etter dødsfallet tirsdag. (Foto: Pål Bakke / TV 2)

En endelig identifisering av den døde er foreløpig ikke klar, men den fungerende politimesteren bekrefter at det dreier seg om en mann. 50-60 polititjenestemenn arbeider nå med saken. Politiet har også bedt om bistand fra Kripos. 

Vitner skal ifølge politiet ha sett to eller tre personer løpe fra stedet. 

Politiet foretar tirsdag ettermiddag en rundspørring i området for å se om det finnes vitner til hendelsen. Kriminalteknikere jobber også på åstedet, som er sperret av.

Samtidig ber politiet om at folk som har observert noe mistenkelig i området om å ta kontakt på telefon 02800. 

Nabo hørte smell

Anne-Lise With er nabo til leiligheten som brant. Hun forteller til TV 2 at hun hørte et høyt smell, og like etter begynte røykvarsleren å pipe i naboleiligheten.

– Da gikk jeg ut og møtte en nabo. Sammen prøvde vi å ta oss inn i leiligheten, forteller With.

Da de to klarte å få opp døren, viste det seg at leiligheten var full av røyk, og de trakk seg unna. Like etter kom ambulanse og brannvesen til stedet.

– Jeg er sjokkert over at noe slikt kan skje i et rolig nabolag som dette, sier hun.

En bil ble beslaglagt av politiet etter at de tre personene ble pågrepet. (Foto: Kristian Haug Hansen / TV 2)
En bil ble beslaglagt av politiet etter at de tre personene ble pågrepet. (Foto: Kristian Haug Hansen / TV 2)