Politiet i Hordaland mistenker at foreldrene har mishandlet den seks uker gamle gutten. Han ligger nå på Haukeland universitetssykehus med hodeskader. 

De to ble pågrepet i Hardanger natt til søndag, opplyser politiet. 

Fire uker i varetekt

Faren til barnet ble i dag varetektsfengslet i fire uker. Han er ilagt delvis isolasjon, det betyr at han ikke kan ha kontakt med medsiktede, som er barnets mor.

Han har også brev- og besøksforbud samt medieforbud i alle fire ukene. Det sier politiadvokat ved Hordaland politidistrikt Inger-Lise Høyland til TV 2. 

Legene varslet

Det var sent lørdag kveld at den lille gutten kom til Haukeland universitetssykehus. En av legene varslet like etter politiet om at de hadde fått inn barnet, som hadde hodeskader forenlige med vold eller traume mot hodet. 

– Vi er veldig glade for at sykehuset varsler så raskt når de får inn slike skader, sier politiadvokat Inger-Lise Høyland til TV 2. 

Pågrepet hjemme

På bakgrunn av opplysningene rykket politiet ut og pågrep begge foreldrene i hjemmet natt til søndag. De to er av norsk opprinnelse og hjemmehørende i Hardanger. Barnets mor er i begynnelsen av 30-årene og far i begynnelsen av 40-årene. 

– Hva skjer videre med gutten?

– Han er nå ute av intensiven, og tilstanden hans er stabil. Det er for tidlig å si om det vil bli senvirkninger, sier Høyland til TV 2.  

Nytt fengslingsmøte i morgen

Moren fremstilles for fengsling i morgen klokken halv ti.  

Advokat Mads Falck Berven er oppnevnt som forsvarer for den siktede faren , men vil ikke si noe om saken foreløpig. Advokat Rolf Knutsen er oppnevnt som forsvarer for guttens mor. 

  • Tlf/SMS/MMS: 02255
  • Fra utlandet: +47 915 02255
  • E-post: tips@tv2.no