BABYKINO: Fire personer ble bedt om å forlate babykinoen i Sandnes forrige torsdag. Foto: SF Kino
BABYKINO: Fire personer ble bedt om å forlate babykinoen i Sandnes forrige torsdag. Foto: SF Kino

Sandnes-kino kastet ut alle som ikke ammet

Kjærestepar og pensjonister måtte forlate filmvisning i tilfelle en småbarnsmor skulle amme.

Torsdag formiddag måtte fire personer forlate salen under babykino på SF Kino i Sandnes.

NYTT PROBLEM: Kinodirektør Frode Nilsen har innkalt til møte tirsdag for å diskutere hva de gjør fremover. Foto: SF Norge
NYTT PROBLEM: Kinodirektør Frode Nilsen har innkalt til møte tirsdag for å diskutere hva de gjør fremover. Foto: SF Norge

Et kjærestepar og to eldre kvinner ble nødt til å gå fordi en småbarnsmor ikke ville at de skulle være til stede hvis hun måtte amme. 

Film- og informasjonsansvarlig Stig Magne Pedersen ved SF Kino sier til Rogalands Avis, som først meldte om saken, at kvinnen mente det ville være ubehagelig hvis andre enn småbarnsforeldre var i salen under eventuell amming.

– Dette er første gang noe slikt har skjedd hos oss. I morgen tar vi oss et møte og finner ut hvordan vi skal gjøre det fremover, sier kinodirektør Frode Nilsen til TV 2.

SF Kino Sandnes sin nettside, står dette om den ukentlige babykinoen: 

«Det er ikke tillatt å ta med barnevognene inn i salen. Det er dempet lyd og noe belysning under visningene. Babykinovisningene er kun for småbarnsforeldre».

– Dette er jo ikke akkurat et lovforbud, men vi oppfordrer de som ikke er småbarnsforeldre til å heller besøke de vanlige visningene, sier Nilsen.

Følte seg nedverdiget

15 småbarnsforeldre var i salen, i tillegg til kjæresteparet og to eldre kvinner. En mann som ble kastet ut opplevde situasjonen som nedverdigende og sjokkerende.

I en e-post til TV 2 beskriver mannen som ble kastet ut hendelsesforløpet:

– Jeg bestilte, og fikk ingen informasjon om at det var en spesiell forestilling, og vi gledet oss til å gå på kino. På kinoen var det ingen som kontrollerte billettene. Vi gikk rett inn. Vi satte oss, og plutselig kommer en kinoansatt bort til oss og til de eldre damene som sitter bak oss. Vi får på en negativ måte beskjed om å forlate kinoen. Årsaken var en mor som ville amme i fred.

Mannen skriver at han ble sjokkert, og at han aldri hadde hørt om babykino før.

–  ... og det å bli kastet ut av kino var også en smule rart, skriver han, og understreker at han aldri hadde bestilt billettene hvis han visste om det. 

Det er dårlig og mangelfull informasjon under bestilling elektronisk og mangel av billettkontroll jeg reagerer på, skriver han, og tilføyer at han ikke ønsket at dette skulle bli en mediesak. 

Stig Magne Pedersen ved SF Kino bekrefter utkastelsen.

– Det medfører riktighet at en av kvinnene i salen ba om at kjæresteparet og de eldre damene skulle føres ut av kinosalen. Hun forklarte at det ville være ubehagelig dersom andre enn småbarnsforeldre satt i salen dersom hun i løpet av filmen skulle finne det nødvendig å amme sitt barn, sier han.

– Storm i vannglass

Kinodirektør Nilsen sier til TV 2 at kinoen vanligvis varsler kunder om at de nå er iferd med å gå inn på en baby- eller seniorkino, men at han tror at dette ikke har skjedd i dette tilfellet.

– På nettet og i kioskene våre blir kundene informert når de kjøper billetter til baby- eller seniorfremvisninger. Vi har også en kontroll når folk går inn i salen, slik at alle vet hva de går til. Men jeg lurer litt på om dette ikke skjedde denne gangen, sier han.

På spørsmål om hva kinodirektøren synes om at en av personene som ble ført ut opplevde situasjonen som nedverdigende og sjokkerende, svarer han:

– Jeg synes at dette er storm i et vannglass. Rett og slett. 

Hva synes du om at fire stykker måtte forlate salen på grunn av amming? Si din mening i kommentarfeltet under!