STUMPET RØYKEN: Den 1.
november i 2009 sluttet God morgen Norges programleder Signe Tynning å røyke.
Foto: TV 2
STUMPET RØYKEN: Den 1. november i 2009 sluttet God morgen Norges programleder Signe Tynning å røyke. Foto: TV 2

Mandag er det fem år siden Signe Tynning (51) stumpet røyken

– Jeg sier som Kong Harald: «Det var skuffende enkelt».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den 1. november i 2009 stumpet God morgen Norges programleder Signe Tynning røyken. Da hadde hun røykt i 20 år. 

– Jeg sluttet av helsemessige årsaker. Jeg var redd for helsa mi, forklarer hun.

Signe hadde tenkt på å slutte i to år før hun tok steget, og da hun først sluttet ble hun overrasket over hvor lett det var. 

– Jeg sier som Kong Harald: «Det var skuffende enkelt». Det eneste som har vært, og fortsatt er en utfordring, er de ekstra kiloene, sier Signe. 

Den store sluttedagen

Mandag 20. oktober arrangerer Helsedirektoratet Den store sluttedagen. Målet er å få røykere og snusere til å gjøre et forsøk på å slutte denne dagen.

– Vi vet at mange går rundt og tenker på å slutte, men at de sliter med å sette en dato. Derfor har vi satt en dato for dem, sier Bjørn Andreas  Bang, seksjonssjef for Røyketelefonen. 

De fleste som slutter gjør det på egenhånd, men mange trenger ekstra støtte. Denne dagen vil Helsedirektoratet ha døgnåpen på Røyketelefonen 800 400 85, samt svare på spørsmål via Facebook-siden «Slutta - din røykeslutt». 

Nettprat 

Mandag morgen klokka 07.45 møter du både Signe og seksjonssjef for Røyketelefonen, Bjørn Andreas Bang, i God morgen Norge.

I etterkant av intervjuet stiller begge til nettprat. Her kan du stille konkrete spørsmål til Signe, eller generelle spørsmål om røyke- og snusslutt til Bjørn Andreas.

Allerede nå kan du sende inn spørsmål i boksen under.