Volvo øker: Skal ansette 1300 nye arbeidere

I år skal de sette ny rekord.

Volvo går mot sitt beste salgsår noensinne i 2014 - nå ruster de opp for videre vekst. Foto: Scanpix.
Volvo går mot sitt beste salgsår noensinne i 2014 - nå ruster de opp for videre vekst. Foto: Scanpix.

Volvo er snart klare for en skikkelig modelloffensiv - der nye XC90 er først ut tidlig i 2015. Deretter følger flere nye modeller basert på samme plattform som denne SUV-en.

Dette er en av de største investeringene i svensk industrihistorie. For Volvo blir det helt avgjørende hvis de skal lykkes i et stadig tøffere globalt bilmarked. 

Noen har kjørt XC90 allerede - les hva de mener

Rekordår

Men allerede før dette er i gang, peker pilene oppover hos svenskene. Så langt i år har Volvo-salget økt med 9 prosent.

Det gjør at Volvo i 2014 går mot sitt beste salgsår noensinne. Slik det ser ut nå, kommer de til på å ende på rundt 470.000 eksemplarer. Det er økning på flere markeder – der særlig Kina nå tar betydelige andeler av salget.

XC70: Like trygg og solid som et godstog fra NSB

1300 nye ansatte

Responsen på nye XC90 har vært svært god, og gjør at Volvo har store forventninger til salget av denne modellen. Nå gjør de seg klare for økt etterspørsel – og skal i den forbindelsen blant annet øke arbeidsstokken ved Torslanda-fabrikken utenfor Gøteborg kraftig.

Her er det snakk om hele 1.300 nye ansatte. Med de på plass, skal Volvo innføre treskifts-ordning ved fabrikken, som oppe i marsjfart skal kunne produsere 300.000 biler i året.

Gå i premium-retning

Så er det også vekstambisjonene hos Volvo store. Målet er å selge 800.000 biler innen 2020.

Samtidig er målsetningen å løfte merkevaren i premium-retning og utfordre de tre tyske premiummerkene i flere bilklasser.

Akkurat den øvelsen er noe av det mest krevende man kan gi seg ut på. Men skal Volvo klare å opprettholde og forsvare høy produksjon hjemme i Sverige, er de også avhengig av å få godt betalt for bilene sine.

Denne Volvoen har gått lengst av alle biler i verden 

Brukt stasjonsvogn: Dette er mye bil for pengene