Nissan har vært uten en bil i det såkalte D-segmentet etter at Primera forsvant. Nå avkrefter de at en oppfølger kan være på vei.
Nissan har vært uten en bil i det såkalte D-segmentet etter at Primera forsvant. Nå avkrefter de at en oppfølger kan være på vei.

Denne bilen blir ikke erstattet

Nissan tok en modig avgjørelse.

annonse

Den debuterte i 1990, og var i mange år en storselger i en rekke markeder, også her i Norge.

Nissan Primera var en praktisk familiebil med god kvalitet og fine kjøreegenskaper. Særlig stasjonsvogna var en favoritt hos mange familier med behov for plass. Den vokste seg da også større etter hvert som det var klart for nye modeller.

Skikkelig genistrek

Men etter bare tre generasjoner var det slutt for Primera i 2008. Nissan tok da et ganske drastisk grep. De droppet både Primera og Almera - og erstattet begge med en bilmodell som de fleste av oss slet med å uttale i starten.

Den bilen het Qashqai - og det skulle snart vise seg at den var en skikkelig genistrek fra Nissans side. 

Glemt familiebil kan være et veldig bra kjøp

Åpning i markedet

I år har imidlertid Almera fått en erstatter. Pulsar heter den - og med det er Nissan tilbake i Golf-klassen.

Dette har  ført til en rekke spekulasjoner rundt om Primera også skal gjøre comeback. På det europeiske markedet må du kjøpe SUV dersom du vil ha en litt stor Nissan -  og slik sett bør det absolutt være åpning for en større familiebil i modellutvalget.

Slik startet det: Les mer om første Primera her

- Modig beslutning

Men nå avviser Nissan selv at det foreligger noen planer om en ny Primera.

Til engelske Autocar sier Europa-sjefen Paul Willcox at det ikke er aktuelt for Nissan å komme med noen modell i denne klassen. 

- Det var modig, men vi  tok en veldig riktig beslutning angående D-segmentet, sier Willcox om beslutningen om å droppe Primera.

Salget har falt

Pulsar tilhører altså klassen under, det som også kalles C-segmentet. Her selges det rundt fem millioner biler årlig i Europa. Derfor mener Nissan det er både viktig og riktig å ha en modell der.

Det såkalte D-segmentet har på sin side falt kraftig i salg de siste årene, svært mange av kundene har valgt å gå for SUV-er eller crossovere i stedet. I tillegg har de mer folkelige merkene virkelig fått merke konkurransen fra premium-biler som BMW 3-serie, Audi A4 og Mercedes C-klasse. De har tatt store markedsandeler - og gjort at mange av de øvrige konkurrentene kjemper en stadig tøffere kamp om kundene.

Dette er mye fornuft for lite penger

Dette er første generasjon Primera - en bil som var en stor suksess for Nissan.
Dette er første generasjon Primera - en bil som var en stor suksess for Nissan.

Diger luksusbil - til under 100.000 kroner

 

 

 

 

 

 

Laster inn forumet...