ÆR'E HÆR'E ER PARTY: En festfin Erna Solberg og stortingspresident Olemic Thommessen ankommer kongeparets middag for stortingsrepresentantene på Slottet torsdag kveld.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
ÆR'E HÆR'E ER PARTY: En festfin Erna Solberg og stortingspresident Olemic Thommessen ankommer kongeparets middag for stortingsrepresentantene på Slottet torsdag kveld. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Statsministeren strålte med billig-bling på slottsmiddag

Blant kongehusets eksklusive diamanter og diademer glitret statsminister Erna Solberg med et folkelig billigsmykke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Torsdag samlet en rekke samfunnstopper seg til den årlige gallamiddagen på Slottet.

Hele regjeringen, og alle de 169 stortingsrepresentantene, er invitert for å feste med kongefamilien.

Den høytidelige middagen for nasjonalforsamlingen er en over 100 år gammel tradisjon.

Torsdag 16. oktober er også regjeringens ett-årsdag, så for mange av de inviterte var det ekstra god grunn til å pynte seg i dag.

Hva synes du om deres innsats? Trill terningen her!

I forkant av middagen fikk alle stortingsrepresentantene, sammen med invitasjonen, litt informasjon om arrangementet.

«Middagen er en gallamiddag og Kongen har sivil galla (kjole og hvitt). Kle deg i «det fineste det har» enten det er kjole og hvitt, smoking eller mørk dress. Lang kjole for damene anbefales, man bør unngå helsvart. En pyntet kort kjole (til knærne) kan også benyttes. Bunad passer fint, både for kvinner og menn.» 

Statsminister Erna Solberg har flere ganger fått ros for å ha endret stil og blitt mer moderne i sine klesvalg. Torsdag strålte hun med fullt av farger rundt halsen.

Halssmykket hun pyntet seg med ligger til salgs på kjedebutikken Zaras nettsider, og koster 299 kroner.

Smykket er laget av sink, akryl og stål, og lyser opp i alle regnbuens farger.

PS 2! TV 2 har vært i kontakt med Erna Solbergs nærmeste rådgiver og statssekretær Sigbjørn Aanes, som sier at han ikke har kunnskap om smykket. Han sier også at han verken har plukket ut, eller kjøpt, smykke til statsministeren.

BLING-BLING: Til et ellers ensfarget antrekk valgte statsministeren å klinke til med fullt av farger i halsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpi
BLING-BLING: Til et ellers ensfarget antrekk valgte statsministeren å klinke til med fullt av farger i halsen. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpi