«Hvem er idioten med konvolutten?»

TV-bilder av ebola-transport førte til twitterstorm.

Amerikanske helsemyndigheter har fått mye kritikk de siste dagene etter at det ble klart at ebolaofferet Thomas Duncan ble behandlet av ubeskyttede helsearbeidere i hele to dager.

Det ble også klart at en av de to pleierne som ble smittet av Duncan mens han lå på sykehus i Texas, fikk lov til å fly selv om hun klaget over feber.

Kritikken vil neppe stilne etter at et nyhetshelikopter i Dallas filmet bildene av ebolasyke Amber Vinzons (29) transport til Atlanta i går.

Kvinnen blir ledet om bord i et privatfly av pleiere, alle dekket med beskyttelsesdrakter. Men en mann, kledd i bukse, skjorte og solbriller, er også en del av følget. TV-bildene fra NBC viser at han plukker opp gjenstander fra reisefølget, fullstendig uten beskyttelse for den dødelige sykdommen.

Mannen er kun «beskyttet» av en stor konvolutt eller en skriveplate, noe som har gitt ham navnet #clipboarddude i sosiale medier.

NBC har forsøkt å finne ut hvem mannen er og ikke minst hvorfor han ikke hadde noen form for beskyttelse. Ifølge lokale myndigheter var mannen en del av flymannskapet. Centre for Disease Control and Prevention (CDC), organet som har ansvaret for ebolautbruddet i USA, ønsker ikke å kommentere.