Eva Skram rørte kreftsyke Viviann (30) til tårer

Viviann Norheim vant over kreften. Nå feirer hun livet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I onsdagens episode av «Kampen for livet» møter vi 29 år gamle Viviann Norheim fra Skien. For tre år siden fikk hun kreft i bekkenbeinet.

Viviann jobbet som advokatfullmektig da hun merket at noe var galt.

Hadde smerter om natten

– Flere netter på rad hadde jeg slitt med smerter i hoften. Det gjorde så vondt at jeg våknet med tårer i ansiktet. Men utover dagen gikk smertene langsomt over så jeg bare fortsatte å gå på jobb som vanlig, forteller Viviann i programmet.

Det var søsteren til Viviann, som jobber i samme bygning, som mente at hun burde oppsøke hjelp.

ÅPNE: Viviann og samboeren Stig snakker åpent om hvordan det har vært å leve med kreften i dokumentarserien «Kampen for livet». Foto: TV 2
ÅPNE: Viviann og samboeren Stig snakker åpent om hvordan det har vært å leve med kreften i dokumentarserien «Kampen for livet». Foto: TV 2

– Hun sa at hun var lei av å se at jeg skar grimaser i ansiktet hver gang jeg reiste meg fra bordet i kantinen.

Kom ikke tilbake

Vivian ringte fastlegen sin og fikk time på dagen. Da hun dro fra jobben gav hun kollegene beskjed om at hun ville være tilbake innen en time.

Men det skulle ta tre år før Viviann returnerte til arbeidsplassen. Hos legen ble kreften oppdaget og Viviann måtte gjennom flere år med behandling og operasjoner der deler av bekkenet og mage-muskulaturen måtte fjernes.

I dag er hun tilbake på jobben, men alt er ikke som før.

– Jeg er kreftfri, men ikke frisk. Jeg får fortsatt jobben gjort men det tar bare mye lengere tid, forteller Viviann til TV 2.

Måtte lære seg å gå igjen

Bare det at Viviann klarer å gå oppreist er et resultat av knallhard og intens trening.

OVERRASKELSE: Eva Skram og ektemannen Thomas Stenersen overrasket med sang i 30-årsdagen til Viviann. Foto: TV 2
OVERRASKELSE: Eva Skram og ektemannen Thomas Stenersen overrasket med sang i 30-årsdagen til Viviann. Foto: TV 2

– Jeg ble helt panisk ved tanken på å være koblet til en seng og ikke kunne være meg så jeg bestemte meg raskt for at jeg skulle klare å gå. Terapeuten min og jeg jobbet og jobbet og trente og trente, forteller hun.

– Det å bli ett år eldre er veldig fantastisk

Viviann brydde seg aldri om bursdager - helt til hun selv ble rammet av kreften.

– Jeg husker veldig godt en episode to uker før min 28-årsdag i 2011. Da ble en operasjon avlyst på grunn av en infeksjon i kroppen min. «Bra, da rekker du å feire din siste bursdag», fortalte sykepleieren i rommet. Jeg husker jeg ble forferdet over at noen kunne si noe sånt, men etter det lærte jeg å sette pris på hver eneste bursdag. Det å få lov til å bli ett år eldre er veldig fantastisk, forklarer Viviann.

Derfor bestemte hun seg at 30-årsdagen skulle feires stort med venner og familie. Det hun ikke visste var at TV-teamet og vennene hadde sørget for en overraskelse til henne.

Midt under middagen kom artisten Eva Skram syngende inn i salen og fremførte Vivianns yndlingslåt «Joanna».

– Det var veldig rørende. Det var den sangen jeg hørte på i perioden jeg måtte trene meg opp til å kunne gå igjen. Det var noen i produksjonen som kjente henne og som spurte om hun kunne tenke seg å gjøre det. De styrte veldig bak ryggen min for å få det til, forteller Viviann til TV 2. 

Må rekke å glede seg

– Hvordan ser du på framtiden?

– Mens mange forsøker å rekke mest mulig før de dør, forsøker jeg å ta én ting av gangen. Jeg sier det i den mest positive mening, selvsagt er det er viktig å rekke mange ting før man dør, men man må rekke å glede seg over tingene også, avslutter Viviann.

«Kampen for livet» kan du se hver onsdag kl 22.45 på TV 2.