Bare minutter etter takeoff, skjønte flypassasjerene at noe var galt

Da kapteinen fikk se sprekken med egne øyne, snudde han flyet umiddelbart. Se videoen!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et American Airlines-fly fra San Fransisco til Dallas måtte tirsdag nødlande etter at veggene i kabinen begynte å revne.

Talsmann Matt Miller i American Airlines forteller at besetningen fryktet at en luftkanal hadde gått i stykker, og at det var dette som forårsaket at det begynte å slå sprekker i veggene.

Texas-mannen James Wilson (32) filmet videoen du ser øverst i saken. Her ser man skrekkslagne passasjerer stirre på sprekken i veggen mens kabinbesetningen sjekker den.

Sprekk fra gulv til tak

Wilson sier at han bare minutter etter takeoff skjønte at noe var galt. Flyet skal ha ristet kraftig, før de 184 passasjerene hørte det han beskriver som «merkelige knakelyder» utenfra flyet. 

Ifølge Wilson gikk sprekken helt fra gulv til tak på begge sider av seterad 14. 

I videoen ser man kapteinen komme til, før passasjerene får forklart at det er problemer med trykket som forårsaket sprekken, men at kontrollpanelene i cockpit viser at alt er som det skal. Derfor ville ferden til Dallas fortsette.

Noen minutter senere valgte kapteinen å sjekke sprekkene selv, og valgte da å snu flyet og dra tilbake til San Fransisco.

– Kapteinen snudde flyet og returnerte til San Fransisco, hvor flyet landet trygt, sier talsmann Miller. 

Ekspert: – Ingen grunn til bekymring

Flyekspert Robert Ditchey sier at veggene i kabinen ikke er en del av selve flykroppen, og at det derfor aldri kunne blitt snakk om at flyet revnet.

– Plastikkveggene har ingen betydning for flyets struktur. De er der slik at du slipper å se på nakne vegger, sier flyingeniør Robert Ditchey.  

– Men når det er sagt, er ikke dette vanlig. Noen blir nødt til å reparere dette flyet, sier han.