SKULDER VED SKULDER: Ron fra Nederland har parkert sykkelen for å kjempe mot IS i Irak. Foto: Twitter
SKULDER VED SKULDER: Ron fra Nederland har parkert sykkelen for å kjempe mot IS i Irak. Foto: Twitter

Nederlandsk motorsykkel-gjeng til kamp mot IS

Et stort antall IS-sympatisører reiser fra vesten for å slutte seg til opprørernes kamp. Nå slår en MC-gjeng fra Nederland tilbake.

Tre medlemmer av MC-klubben No Surrender har reist til Mosul i Irak for å slutte seg til kurdernes kamp mot IS.

Et bilde som ble publisert på Twitterkontoen «Kurdere i Nederland» forleden, viser en av karene på slagmarken sammen med en soldat. Med tatoveringer nedover hele armen, solbriller, caps og en AK-47 er han tydeligvis klar til innsats.

«Ron fra Nederland har sluttet seg til kurderne for å kjempe i IS-kontrollerte områder. Respekt!» står det i meldingen.

– Har masse erfaring

En kurdisk gruppe har også lagt ut en video av nederlenderne, skriver Berlingske.

– Kurderne har lenge vært et undertrykket folk, sier mannen, som identifiseres som Ron.

No Surrender er en av de fire store motorsykkelklubbene i Nederland. Klubbens sjef Klaas Otto bekrefter at tre av deres medlemmer har reist for å krige mot IS. Alle skal være tidligere soldater.

– De er veltrente og har masse erfaring, også fra utenlandsoppdrag. De er ekstremt veldisiplinerte og drikker ikke alkohol, selv ikke på klubbkvelder, sier Otto ifølge Berlingske.

Helt ok for myndighetene

Nederlandske myndigheter kommer ikke til å foreta seg noe i saken. Det er ikke straffbart å kjempe med kurderne så lenge de ikke er i strid med nederlandske styrker, sier Win de Bruin fra den nederlanske påtalemyndigheten til nyhetsbyrået AFP.

Om en nederlender derimot slutter seg til IS, vil det være stride mot nederlandsk lov siden Nederland er en del av alliansen som kjemper mot IS.

– Den store forskjellen er at IS er registrert som en terroristgruppe. Det betyr at selv det å forberede seg på å slutte seg til IS er straffbart, sier de Bruin.