Hvilket terningkast gir du regjeringen?

Hva syns DU om regjeringens innsats i året som har gått? God morgen Norge inviterer folket til å gi sitt terningkast på Solberg-regjeringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For nøyaktig ett år siden startet statsminister Erna Solberg og hennes regjering arbeidet med å forandre Norge.

Etter en lang og krevende valgkamp fikk Høyre-lederen og hennes utvalgte statsråder fra Høyre og Fremskrittspartiet overlevert nøkler til sine respektive departement den 16. oktober 2013.

Blå-blå regjering i ett år

Grønt lys for Segway og proffboksing, skattelette til de rikeste, kutt i pappapermen og heving av momsgrensen for netthandel er noen stikkord for arbeidet til den blå-blå Høyre/Frp-regjeringen som i dag har sittet på makten i ett år.

Fjorårets borgerlige valgkamp var preget av lovnader om blant annet store skattekutt for folk flest, fjerning av bompenger og arveavgift, bedre veier, tiggeforbud, reservasjonsrett for leger, eget dyrepoliti, tusenvis av nye studentboliger, og kortere pappaperm. 

PÅ JOBB: Statsminister Erna Solberg (H) t.h. og finansminister Siv Jensen (Frp) på vei til budsjettforhandlinger 27. august.  Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
PÅ JOBB: Statsminister Erna Solberg (H) t.h. og finansminister Siv Jensen (Frp) på vei til budsjettforhandlinger 27. august.  Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Statsbudsjett

Forrige uke presenterte finansminister Siv Jensen denne regjeringens første statsbudsjett. 

Der kom den nye regjeringens prioriteringer klart fram. 

Blant annet vil regjeringen kutte skatter for 8,3 milliarder kroner, der 4,1 milliarder av dette er kutt i formueskatten. De vil også bruke 200 millioner kroner på å ruste opp nedslitte og humpete fylkesveier. 

De øker ikke NRK-lisensen, men foreslår å øke maksprisen i barnehager for familier med inntekt på til sammen over 405.000 kroner. Samtidig foreslår regjeringen i statsbudsjettet for 2015 å heve fribeløpet på netthandel fra utenlandske aktører fra 200 kroner til 500 kroner. 

Men hva syns folk flest om regjeringens arbeid til nå?

Ditt terningkast

God morgen Norge inviterer deg til å gi ditt terningkast. Hva synes du om regjeringens første år? Trill terning her!