Sju strake for Oilers: – De bare durer og durer på

Stavanger Oilers ser ustoppelige ut i GET-ligaen. Spartas Niklas Roest mener imidlertid Oilers fikk hjelp av dommerne.

Oilers - Sparta 3-1:

Stavanger Oilers viste nok en gang sin styrke og banket Sparta 3-0 i tirsdagens toppkamp i GET-ligaen.

Scoringene ble satt inn av Dan Kissel i første periode, Christian Dahl Andersen i andre periode og Nick Plastino i begynnelsen av tredje periode.

Se Oilers senke Sparta i videovinduet øverst!

I tredje periode reduserte Marius Hagberg for Sparta, men gjestenes trøstemål kom for sent. 

Oilers tok sin sjuende strake seier og troner dermed alene på topp i grunnserien. Petter Thoresens menn har ikke tapt siden oppgjøret mot Lillehammer 21. september.

– Skadet spillerne våre utpå der
Spartas Niklas Roest mener imidlertid Oilers fikk hjelp av dommerne i 0-3-tapet i DNB Arena.

– Jeg synes at vi hadde dommerne i mot oss. Stavanger skadet jo spillerne våre utpå der, og vi ender opp med kun ett minutt i powerplay. Da blir det vanskelig, sukket Sparta-spilleren før tredje periode.

Etter kampen stod han fast på uttalelsene.

– Vi fikk ikke noe gratis, men samtidig var vi tamme og Oilers gode. Dommerne ble bare verre og verre i tredje periode. Alle som så kampen så det, mente han.

Oilers-trener Petter Thoresen fnyser av påstandene.

– Sparta har jo fått 19 powerplay mer enn oss så langt i sesongen, og jeg skjønner jo at de synes det er fælt når et lag plutselig fikk litt mer powerplay, mente han.

TV 2-ekspert Ole Eskild Dahlstrøm synes Oilers tok en høyst fortjent seier.

– I første periode hadde Oilers 20 skudd på mål, og selv om de har spilt ni kamper på 21 dager så hadde de mer energi enn Sparta. Det er Spartas egen feil at de pådro seg unødvendige utvisninger. For meg så var det klasseforskjell på lagene, konkluderte ishockeyeksperten.

– Fikk tilbake energien vi manglet
Han får støtte av Oilers’ målscorer Christian Dahl Andersen

– Vi er mer solide enn Sparta, og slipper dem ikke mye til. Den energien vi manglet mot Frisk var tilbake, og vi spilte mye bedre i dag, oppsummerte han.

– Men Sparta er et bedre lag, og det ble en bedre ishockeykamp fra begge lag, mente han.

Kommentator Asbjørn Myhre har vanskelig for å se hvem som kan stoppe Oilers i GET-ligaen for øyeblikket.

– Oilers bare fortsetter å dure på og vinner kamp etter kamp. I tillegg har laget seriens beste målvaktduo. Det ble en hard fysisk kamp mot Sparta, men Oilers vant som de ville og troner alene på tabelltoppen, poengterte han.

Oilers har forøvrig holdt nullen i undertall i åtte kamper på rad (22 undertall). 4018 tilskuere var tilstede for å se Stavanger-klubben ta sin sjuende strake seier - og sin niende totalt - i årets GET-liga.

Oilers er fremdeles ubeseiret i GET-ligaen i DNB Arena denne sesongen.