RIVER VILLAEN: Ole Gunnar Solskjær har fått tillatelse til å rive luksusvillaen i vannkanten i Kristiansund. Foto: Google Street view.
RIVER VILLAEN: Ole Gunnar Solskjær har fått tillatelse til å rive luksusvillaen i vannkanten i Kristiansund. Foto: Google Street view.

Solskjær vil rive luksusvillaen i Kristiansund

Ole Gunnar Solskjær planlegger å bygge en ny og større bolig i sjøkanten i Kristiansund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Gunnar Solskjær skapte overskrifter da han sammen med konen Silje Lyngvær bladde opp 11,5 millioner kroner og sikret seg tidenes dyreste villa i Kristiansund for fire år siden.

Boligen har en boflate på 400 kvadratmeter, fem soverom, utendørs svømmebasseng og badestranden Skjerva bare noen hundre meter unna.

River villaen og bygger nytt
Men nå vil den arbeidsledige manageren rive praktvillaen og bygge et nytt og større hus på tomten helt i sjøkanten. Plan- og bygningsenheten i Kristiansund har i et administrativt vedtak gitt rammetillatelse til riving og oppføring av ny bolig, melder lokalavisen Tidens Krav.

Ifølge avisen vil huset Solskjær og familien planlegger å bygge få et bruksareal på 510 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Den tidligere Molde-treneren har søkt om å få bygge både basseng og uthus mot naboeiendommen.

Tidens krav opplyser at det er sivilarkitekt Sunniva Neuenkirchen Rosenberg som på vegne av Solskjær-familien har søkt om riving og oppføring av ny bolig.

Har jobbet med planene siden 13. februar
I søknaden til plan- og bygningsenheten i Kristiansund kommer det blant annet frem at den eksisterende boligen ikke utnytter tomtens potensial maksimalt, og at huset ikke er godt nok tilpasset.

Solskjær-familien har arbeidet med rivingstillatelsen siden 13. februar. Silje Lyngvær ønsket ikke å kommentere planene overfor Tidens Krav.

Prislappen på den nye luksusvillaen Solskjær planlegger å bygge er foreløpig ikke kjent, men trolig blir den adskillig høyere enn de 11,5 millionene han punget ut med da han kjøpte den opprinnelige boligen i 2010.

Penger er imidlertid ikke noe problem for Solskjær. Som TV 2 Sporten tidligere har omtalt, har den tidligere Manchester United-spissen tjent over 350 millioner kroner netto i løpet av sin karriere som spiller og manager.

Selger drømmevillaen i Manchester
I september la Solskjær ut sin engelske drømmevilla for salg. Huset ligger utenfor Manchester og har en prislapp på vel 50 millioner kroner.

Solskjær skal ha gitt 18 millioner for tomta i 2007, og påbegynte husbyggingen i 2009.

Huset har hele fem soverom, romslige fellesarealer og selvsagt et svømmebasseng. Den høres også til en svær hage.

Solskjær har foreløpig ikke uttalt seg til pressen etter oppholdet i Cardiff. Han er nå på jakt etter ny jobb som trener, men foreløpig er det uklart hvor han fortsetter karrieren.

På jakt etter ny jobb
TV 2 Sportens eksperter Kasper Wikestad og Øyvind Alsaker tror økonomi aldri har vært en motiviasjon for Solskjær i jakten på en ny jobb.

– Jeg håper verken pengene han tjente som Cardiff-manager eller pengene han tjener for ikke å være Cardiff-manager gjør noe med sulten hans for å ta jobber andre steder, sa Wikestad til TV 2 Sporten etter Solskjærs exit fra engelske Cardiff.

– Men jeg er spent på om noen andre Premier League-lag tør å ta sjansen på ham. Jeg er spent på om Solskjær er interessert om Championship-klubber vil ha ham. Jeg vet ikke hva han tenker rundt dette. Blir han Rosenborg-trener, undret Alsaker.