Norsk-kurder skal være drept i kamp for IS

Mannen skal for noen uker siden ha blitt drept i kamp for IS. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen i midten av 20-årene var hjemmehørende i Fredrikstad før han reiste til Syria og Irak. Hans siste bevegelser på sosiale medier var i september i år.

På sosiale medier la han ikke skjul på sin tilknytning til terrorstaten Islamsk Stat.

TV 2 vet også at mannen hadde kontakt med andre syriafarere fra Norge på Facebook. 

Han er den tiende mannen som har reist fra Norge som skal være drept.

TV 2 har vært i kontakt med familien til mannen, men de vil ikke kommentere saken.

PST: Seksjonsleder for ikke-statlige aktører, Jørn Presterudbakken vil ikke kommentere enkelthendelser til TV 2. FOTO: OLA HARAM
PST: Seksjonsleder for ikke-statlige aktører, Jørn Presterudbakken vil ikke kommentere enkelthendelser til TV 2. FOTO: OLA HARAM

PST vil ikke kommentere

– Vi vil ikke uttale oss om enkeltpersoner som har reist eller som er i det miljøet, sier seksjonsleder Jørn Presterudstuen i Politiets sikkerhetstjeneste til TV 2.

PST oppjusterte i dag tallene på de som har reist til Syria og Irak til 60. De sier også at ti personer skal være drept. 

Flere fra Østfold

TV 2 fortalte i går om konvertitten fra Halden som nylig har reist til Syria. I en oversikt tidligere publisert av TV 2 kommer det fram at flere av syriafarerne kommer fra Østfold.

Har du tips om nordmenn som kjemper for IS i Irak eller Syria? Da vil våre journalister snakke med deg. Sensitiv informasjon bør sendes kryptert. Eventuelt kan du sende vanlig epost direkte til journalistene her.