RANSALARM: Politiet sperret av Norrmalmstorg i Stockholm etter et ransforsøk mot Nordea bank.  Foto: Pontus Lundahl / Scanpix
RANSALARM: Politiet sperret av Norrmalmstorg i Stockholm etter et ransforsøk mot Nordea bank.  Foto: Pontus Lundahl / Scanpix

Jakter ranere i Stockholm sentrum

Ransalarmen gikk tre ganger i løpet av én time tirsdag formiddag hos to banker og et vekslingskontor. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Store politistyrker og helikopter jakter minst to bevæpnede ranere som slo til mot to banker og et vekslingskontor i Stockholm i løpet av en time.

– Vi vet ikke spesielt mye mer om gjerningsmennene. Derfor tar vi i mot vitneopplysninger og henter inn overvåkningsvideo, sier Lars Byström, pressetalsmann hos politiet i Stockholm, til TV 2. 

Det er satt opp store avsperringer i Stockholm sentrum, og politiet ber folk holde seg unna vinduer, melder nyhetsbyrået TT.

Ransalarmen i Handelsbanken på Östermalmstorg gikk klokken 10.43. Her truet en maskert mann de ansatte og la igjen noe som mistenkes for å være en bombe før vedkommende forlot lokalene.

Få minutter senere ble Nordeas hovedkontor på Norrmalmstorg rammet. Her gikk en person inn, la fra seg en pakke og ropte «bombe», opplyser Eva Nilsson i Stockholmspolitiet til avisen. Senere ble et vekslingskontor ranet, ifølge TT.

Aftonbladet skriver at Centralbadet i Stockholm, som ligger ved siden av vekslingskontoret ble evakuert klokken 12.

Ifølge vitner forlot gjerningsmennene stedet på en vespa. Denne ble senere funnet i nærheten av Observatorielunden. 

Bak Handelshøgskolen i nærheten har politiet funnet et automatvåpen, en Kalashnikov. Våpenet ble funnet ved siden av en barnehage. 

Ifølge Expressen skal bombetrusselen mot bankene ha vært en avledningsmanøver.

Rett før klokken 15 var alle pakkene undersøkt. 

– Det har ikke vært noe farlig innhold, men vi kommenterer ikke eksakt hva pakkene inneholdt, sier Byström til Aftonbladet

Det er ikke meldt om at noen er skadd i forbindelse med saken.

TV 2 følger saken

(©NTB/TV 2)