Etter forrige ukes nyhet om at Tesla om noen måneder kommer med 4x4 og mye mer utstyr på Tesla Model S - har mange bestemt seg for å bytte sin "gamle", bakhjulsdrevne Model S.
Etter forrige ukes nyhet om at Tesla om noen måneder kommer med 4x4 og mye mer utstyr på Tesla Model S - har mange bestemt seg for å bytte sin "gamle", bakhjulsdrevne Model S.

Nå er det mange som vil selge Teslaen sin

Mangedobling av antall biler til salgs på bare noen dager.

Fredrik Seliussen var en av mange Tesla-fanatikere som la den «gamle» modellen sin ut for salg sist uke.

– Heldigvis tok konemor det bra, sier Fredrik Seliussen på Frekhaug til BA.

I et knapt år har han vært eier av en Tesla Model S P85+, som han selv kaller en «ekstremutgave» av Teslaen. Likevel ligger bilen nå til salgs på Finn.no. Grunnen er den nye modellen med endebokstaven D (som står for dual drive) som ble bekreftet fredag.

– Den nye modellen er allerede bestilt, du kan trygt si jeg er blitt litt hektet på Tesla, sier Seliussen,som også har satt seg på venteliste for den nye SUV-en som kommer neste år.

Dramatisk økning

Finn.no har opplevd en stor økning i antall Tesla-biler til salgs. I forrige uke ble det lagt ut hele 62 nye annonser på Tesla-biler på Finn.no. Tidligere i år har det kommet ut vel nye 10 Tesla-annonser i uken.

– Vi har sett en dramatisk økning på tilganen av Tesla, særlig de siste dagene, sier Henrik Faller i Finn.no.

Seliussen merket seg at tilgangen på Tesla økte fra 70 til 107 annonser over helgen. Han er ikke i tvil om hvorfor økningen kommer nå.

– Jeg ser det er særlig toppmodellen som blir lagt ut for salg nå, det er nok stort sett vi som sto flere år på venteliste for denne bilen som nå vil oppgradere, sier Seliussen.

Gleder seg

Den nye Teslaen kan både skilte med mer utstyr, firehjulstrekk og hele 700 hestekrefter på Performance-modellen.

– Den største forskjellen er at de har oppgradert til to motorer, men mye er jo likt. Jeg har vært kjempefornøyd med den bilen jeg har hatt, men likevel klarer jeg ikke dy meg, jeg må ha det nyeste, innrømmer Seliussen.

Han la ut annonse på den «gamle» modellen til 719 000 kroner på lørdag, men har fått litt færre henvendelser på bilen enn han hadde regnet med.

– Prisene vil synke

Det overrasker ikke Vegard Møller Johnsen, redaksjonssjef i Broom. Han er ikke i tvil om at Tesla-slippet vil påvirke bruktprisen.

– Jeg tror at prisene på Model S med bakhjulstrekk vil falle ganske betydelig i tiden framover, sier Johnsen.

Han mener at bruktprisene på Model S har vært kunstig høye en lang periode, fordi etterspørselen har vært så høy og ventelistene såpass lange.

Han mener at en del Tesla-eiere nå har fått dårlig tid.

– Noen får nok panikk nå og vil selge fort før prisene nå går nedover, tror han.

Les flere bilsaker i BAs motormagasin her

Les også: Så billig blir Norges-Teslaen