«Walking dead»-stjernene avslører til TV 2:
– Den mest brutale sesongen i historien

Mandag har sesong fem av den populære serien premiere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

TV-serien «The Walking Dead» har blitt en enorm seersuksess og forventningene til sesong 5 er enorme.

ZOMBIEAPOKALYPSE: Menneskene jaktes på av gale zombier, og blir de bitt, blir de smittet. Her en scene fra sesong 4. Foto: LFI / Shot Foto
ZOMBIEAPOKALYPSE: Menneskene jaktes på av gale zombier, og blir de bitt, blir de smittet. Her en scene fra sesong 4. Foto: LFI / Shot Foto
BLODIG: Her er en scene fra sesong fire av serien. Foto: LFI / Shot Foto
BLODIG: Her er en scene fra sesong fire av serien. Foto: LFI / Shot Foto

Serien handler om at verden har blitt utsatt for en zombieapokalypse, og vi følger en gruppe overlevende som flykter fra zombiene, som fortærer alt levende de kommer over.

Og om du ikke har blitt lei av blod og gørr på de første 51 episodene, kan du glede deg til den nye sesongen. For da TV 2 møter skuespillerne i Los Angeles like før det braker løs, lover de at denne sesongen blir den villeste noen sinne.

Obs! Saken inneholder spoilere.

– Banker skiten ut av oss

– Vi har nye, interessante karakterer og noe sinnsyke zombie-greier som du aldri har sett maken til. Sesongen er veldig brutal, og de banker skiten ut av oss på settet. Etter første episode lurte jeg på om det ikke ble for voldelig til å kunne havne på tv, sier Norman Reedus, som spiller Daryl Dixon, til TV 2.

– De første episodene i denne sesongen er de mest spennende, brutale, ambisiøse og ekstraordinære vi har laget. Vi kaster inn alt, sier Andrew Lincoln, som spiller Rick Grimes.

– Det er episk, stort, spennende og intenst. Denne sesongen topper den forrige, den er utrolig intens, sier Chad Coleman, Tyreese

Fox Norge, som sender serien i Norge, har på sin side gått ut og advart mot ekstra sterke scener i premieren. Det er første gang kanalen har sett seg nødt med å komme med en slik advarsel.

Grunnen er at man får se bilder av mennesker som halshugges og tappes for blod i et slakterom. Siden serien har blitt mørkere og mer blodig enn før, flyttes også reprisene til et senere tidspunkt på kveldene enn det som var meningen.

Torturerer casten

Produsent Gale Anne Hurd forteller at rollefigurene skal presses lenger enn i tidligere sesonger. 

– Over sesongene har vi presset karakterene til det ytterste vannvidd. Nå gjør vi det igjen, og det er de karakterene som ikke har blitt utsatt for så mye press som skal i ilden. Det er derfor det er så fantastisk å ha et bra cast – for å ha muligheten til å torturere dem, sier Hurd.

– Publikum kommer til å sitte ytterst på setene, legger hun til.

Skuespillerne godter seg over alle «lekkasjene» som har kommet fra serien, og sier at ingen av dem stemmer.

– Det er noe av det folk liker med seriene også – man vet aldri hva som kommer til å skje! sier Michael Cudlitz, som spiller Abraham Ford.

Se skuespillerne røpe hva som skjer med deres rollekarakterer i videoen øverst.