SKAL TIL HØYDEN: Magnus Carlsen skal på treningsleir i Alpene før sjakk-VM. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
SKAL TIL HØYDEN: Magnus Carlsen skal på treningsleir i Alpene før sjakk-VM. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Magnus Carlsen drar på høydetrening før sjakk-VM

Sjakk-kongen sendte samtidig et stikk til langrennsløpere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Magnus Carlsen (23) bekrefter at han drar på høydetrening til Alpene i forkant av sjakk-VM. På en pressekonferanse mandag fortalte den regjerende sjakkverdensmesteren at han drar på onsdag.

– Jeg skal til Alpene i en uke. Jeg skal prøve å lære litt sjakk der, i tillegg til litt høydetrening som et eksperiment, forteller Carlsen.

– Det har funket bra før andre turneringer. Jeg kommer hjem til Norge hjem ti dager før jeg drar til Sotsji, så jeg rekker å bli frisk om jeg skulle bli syk i høyden slik langrennsløperne gjør, smiler han.

Først 4. november ankommer team Carlsen Sotsji. Carlsen har med seg kokk Magnus Forssell, pappa Henrik Carlsen, manager Espen Agdestein, lege Brede Kvisvik og trener Peter Heine Nielsen. I tillegg kommer Carlsens sekundanter. Heine Nielsen og Jon Ludvig Hammer er med som sekundanter. Navnene på andre sekundanter er foreløpig hemmelige.

7. november er det åpningsseremoni i Russland. 8. november spilles første parti. Da skal Carslen forsvare VM-tittelen mot Vishy Anand.

– Erfaringen fra sist var at det var lurt ikke å komme frem til spillestedet for tidlig, sier Carlsen.

Carlsen har koblet av fra sjakk etter at han kom hjem fra Sinquefield Cup i USA, der han ble nummer to sammenlagt, slått av suverene Fabiano Caruana.

Den regjerende verdensmesteren innrømmer at selvtilliten har vært lav, etter en sensommer og høst med dårlige resultater.

– Tidligere i dag spilte jeg litt mot Magnus (14) på Magnus-appen. Sjakkselvtilliten er ikke helt topp nå, men jeg tror den skal bli mye bedre. Det har vært perioder i karrieren der jeg føler at jeg har trengt å være litt mer ydmyk, og dette er en av de periodene. Jeg tror jeg kommer styrket ut av det, sier Carlsen.

Han skulle egentlig sett Norge-Bulgaria på Ullevaal, men det blir det ikke noe av. I stedet er Carlsen invitert til å delta på en mottakelse for den indiske presidenten i Oslo.