REISENDE IGLE: Daniele Liverani hadde en 7,5 centimeter lang igle i nesa i en hel måned. Under kan du lese den utrolige historien. Foto: Caters/Bulls
REISENDE IGLE: Daniele Liverani hadde en 7,5 centimeter lang igle i nesa i en hel måned. Under kan du lese den utrolige historien. Foto: Caters/Bulls

Daniele skjønte ikke hvorfor hun blødde sånn fra nesa ...

Ikke les denne saken før du har spist middag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

7, 5 centimeter.

TITTEI: Daniela har gitt iglen, som her er lagt på sprit, navnet «Mr. Curly».
TITTEI: Daniela har gitt iglen, som her er lagt på sprit, navnet «Mr. Curly».

Så lang var blodiglen som i en hel måned bodde i nesa til den skotske backpackeren Daniela Liverani (24).

Historien begynner med at Daniela begynner å småblø fra nesa etter at hun har falt av en motorsykkel under en rundreise i Sørøst-Asia.

Hun slår seg til ro med at hun sikkert har sprengt et blodkar, og at blødningene snart går over.

Først når hun kommer hjem til Edinburgh, og blødningene har stanset noe, begynner hun å skjønne at det kanskje er snakk om noe annet enn et sprengt blodkar. 

Etter to uker hjemme skimter hun noe inni nesa som hun tror er koagulert blod, men det kjennes litt rart. Hver gang hun snufser, forsvinner den rare tingen opp i nesa. 

– Jeg så at noe stakk ut fra neseboret, men jeg trodde at det var koagulert blod, forteller Daniela bilde- og nyhetsbyrået Caters News Agency.

– Jeg prøvde å snyte meg, men fikk det ikke til. Plutselig forsvant det bare opp i neseborene. Da jeg var i dusjen, kom tingen så langt ut at den nådde underleppen min. Da så jeg meg i speilet og så hva det var. Da skjønte jeg at det var snakk om et dyr.  

Lege og sykepleier grøsset

Daniela og venninnen Jenny drar til akutten, hvor hun umiddelbart blir sendt videre til et behandlingsrom.

Der titter en lege og en sykepleier opp i neseboret hennes, og de skjærer begge grimaser.

– De grøsset, forteller Daniela.

Etter en halvtime klarer legen å dra ut den 7,5 centimeter lange blodiglen. Hun må bruke den lengste pinsetten sykehuset har. 

– Blodiglen var like lang som pekefingeren min, men like tykk som tommelen. Den bevegde seg så fort også, så jeg fikk helt hetta. Jeg aner ikke hvordan den kom seg inn der, men den ble større og større fordi den fikk næring av blodet mitt, sier Daniela.

Videre sier hun at blodiglen hadde krøllet seg sammen til en liten ball før den ble dratt ut.

– Den brukte neseboret mitt som et lite rede. Jenny og jeg bestemte oss derfor for å kalle ham «Mr. Curly». En gang kjente jeg ham helt oppe i øyenbrynet mitt, sier hun.

Daniela sier at hun spurte legen om hva som kunne ha skjedd hvis iglen ikke ble fjernet den dagen.

– Hun sa at den trolig hadde jobbet seg helt opp til hjernen min. Jeg hadde flaks, sier hun.

Eksperten klør seg i hodet

Igleekspert Mark Siddal ved Naturhistorisk museum i New York sier at blodiglen kan ha kommet seg inn i nesa på mange måter.

Han sier også at iglen umulig kan ha vært så liten da den kom seg inn i nesa, og at det er pussig at Daniela ikke merket noe. 

– Daniela kan ha fått den i seg fra vannet i Vietnam hvis hun svømte der. Eller gjennom munnen mens hun drakk vann. Selv om den var i nesa i en hel måned, vokser ikke disse iglene så veldig fort. Den kan ikke ha vært så mye mindre før den kom seg inn der. Det er interessant at folk ikke registrerer at igler sniker seg inn nesene deres, sier han.

Legen la blodiglen i et plastglass med skrukort, og like etter kunne Daniela dra hjem. Hun fikk med seg «Mr. Curly» i veska. 

På spørsmål om hvor «Mr. Curly» er nå, svarer Daniela at den selvsagt måtte bøte med livet.

– Han er i en søppeldunk. Han er nok langt borte nå. Jeg kokte ham først, sier hun.