BØNNFALLER SØNNEN: Moren til denne etnisk norske mannen bønnfaller han om å komme hjem fra Syria. Foto: Privat
BØNNFALLER SØNNEN: Moren til denne etnisk norske mannen bønnfaller han om å komme hjem fra Syria. Foto: Privat

Mor til etnisk norsk IS-kriger: – Vær så snill, kom hjem til oss

For to uker siden fikk en norsk mor i Østfold telefon fra sin 24 år gamle sønn. Han var på vei inn til Syria. Siden den gang har ikke familien hørt noe.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den desperate moren bønnfaller i et intervju med Halden Arbeiderblad sønnen sin om å komme hjem.

– Jeg er redd for at han ikke vet hvor høyt jeg elsker ham. I tilfelle jeg aldri får se han igjen vil jeg gjerne at det kommer fram. Da har jeg i hvert fall fått sagt det og kan håpe at han leser hvor mye jeg elsker han, sier hun til avisen.

TV 2 vet at den etnisk norske mannen konverterte til Islam den 17. mai 2013. Han er domfelt enn rekke ganger, senest i 2013. Både mobiltelefonen og Facebook-siden siden hans er ikke lenger i bruk.

Ifølge familien ble mannen våren 2013 svært aktiv i den ekstreme gruppa Profetens Ummah. En talsmann for familien sier til TV 2 at 24-åringen begynte å selge eiendeler i perioden før han reiste.

– Dette er det verste marerittet. De vet ikke hva som har foregått på innsiden av denne gutten. Familien har det svært vondt nå. Familien ønsker å nå ut til ham. Moren ønsker å si: «Vær så snill kom hjem til oss», sier talsmannen.

– Vi kan ikke kommentere denne konkrete personen, men vi har utfordringer knyttet til fremmedkrigere fra Østfold, sier informasjonsrådgiver ved PST, Martin Bernsen til TV 2.