Rooneys frisparkperle ga engelsk seier mot røde Estland

Kaptein Wayne Rooney stod frem da England trengte det.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Estland-England 0-1

Da England stanget og stanget mot gnitne verter trengte de en liten dose magi fra sin største stjerne.

Etter 73 minutter stilte Wayne Rooney seg opp på kanten av 16-meteren, skrudde ballen over muren og en overrumplet Estland-keeper Sergei Pareiko maktet ikke å holde ballen  ute fra nettet.

– Jeg har visst gjennom årene at jeg alltid er i stand til å score mål, og heldigvis har jeg gjort det igjen kveld, sa Rooney etter kampen.

1-0 over Estland, som sågar spilte andreomgang med bare ti mann, er nok ikke noe som overbeviser Roy Hodgsons kritikere på balløyen, men med tre seire og 8-0 i målforskjell har de i alle fall fått en strålende start på EM-kvalifiseringen.

Vanskelig

England hadde det meste av banespillet i den første omgangen, men et standhaftig hjemmelag gjorde livet vanskelig for de mer meritterte gjestene.

En livlig Jack Wilshere satte opp Wayne Rooney til første omgangs første mulighet da han slo en glimrende stikkpasning, men kapteinen skjøt over på direkten.

England kom til flere små halvsjanser, men måtte gå til pause med 0-0.

Rødt kort

Da Estland-kaptein og tidligere Vålerenga-spiller Ragnar Klavan fikk sitt andre gule kort bare tre minutter ut i andre omgang for å felle Fabian Delph lå imidlertid bordet dekket for England.

Det fantastiske angrepsspillet lot imidlertid vente på seg.

Inntil innbytter Raheem Sterling ble felt av en Estland-forsvarer og Wayne Rooney ladet skuddfoten.

At kampen var sjansefattig viser skuddstatistikken. Hjemmelaget hadde ett forsøk som traff mellom stengene, mens bortelaget hadde fire.

Det siste Rooney alene med Pareiko som holdt seg på beina og stoppet Manchester United-spillerens lobb.