Ørnen Victor viser Paris fra fugleperspektiv for første gang 

Med et videokamera festet på ryggen dokumenterer havørnen Victor en spektakulær utsikt av Frankrikes hovedstad.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Turister har knipset bilder av Paris fra toppen av Eiffeltårnet i flere tiår. Den grandiose utsikten er nå dokumentert på helt nytt vis. 

Den tamme havørnen Victor ble tatt med opp til det tredje og øverste nivået på det ikoniske monumentet i Frankrike. På ryggen hans ble det festet et lite videokamera som fanget den storslåtte byen fra fugleperspektiv for første gang.

Victor fløy i ett minutt fra Eiffeltårtet til en fugletrener på bakken et stykke bortenfor, hvor hundrevis av tilskuere stod og applauderte stuntet da havørnen landet.

Se videoen øverst i saken.

Stuntet ble arrangert som en del av et frihetsprosjekt i et forsøk på å understreke behovet for å beskytte truede fuglearter, som har forsvunnet fra Europa de siste 200 årene. 

Selv om det er første gang den franske hovedstaden har blitt filmet på slikt vis, er det ikke første gang et kamera har blitt festet til en ørn for å fange fantastiske utsikter. Det samme ble gjort nær Chamonix i Alpene i 2013, og videoen gikk viralt på Internett lenge etterpå.

TRUET FUGLEART: Havørnen Victor gjør seg klar for å stupe utfor Eiffeltårnets høyeste utkikkspunkt for å sette fokus på utrydningstruede fugler.
TRUET FUGLEART: Havørnen Victor gjør seg klar for å stupe utfor Eiffeltårnets høyeste utkikkspunkt for å sette fokus på utrydningstruede fugler.