MG - Ikke bare i høyden, men også på rekke og rad. Foto: Barnfinds.com
MG - Ikke bare i høyden, men også på rekke og rad. Foto: Barnfinds.com

83-åringen stablet sportsbilene oppå hverandre

Ingen av dem har vært ute på 30 år.

annonse

Britiske Morris Garages - mer kjent som MG - er et gammelt og ærverdig bilmerke og en av de store bautaene innen sportsbilproduksjon - historisk sett.

Merket med røtter tilbake til tidlig på 20-tallet er kanskje aller mest kjent nettopp for sine åpne toseters sportsbiler, men har også et betydelig antall sedaner og coupeer på samvittigheten.

Sjarmerende familie-cabriolet til 30 000 kroner

MGA - klassisk engelsk sportsbil med mye sjarm og sjel.
MGA - klassisk engelsk sportsbil med mye sjarm og sjel.

Mest kjent for sportsbiler

Men det er så rart med det. Der er som mange ganger før, sportsbilene samlerne kaster seg over. Noen mer ivrige enn andre.

For noen blir besettelsen såpass stor at det å samle i seg selv blir viktigere enn å sette i stand og å bruke bilene. Selv om intensjonene og motivene med samlingen kun er edel.

Rett skal være rett... Mang en unik bil har overlevd nettopp fordi at en eller annen tok vare på den, satte den bort og aldri fikk gjort noe med den.

Når gulvplassen var oppbrukt - da var det bare å stable i høyden! Foto: barnfinds.com.
Når gulvplassen var oppbrukt - da var det bare å stable i høyden! Foto: barnfinds.com.

Selger unik MG-samling

Nylig ble det kjent at en 83 årlig samler av nettopp MG sportsbiler nå selger hele samlingen sin bestående av flere titalls MG-biler. Mye MGA, men også MGB og noen andre modeller. Det skriver det amerikanske entusiast-nettstedet barnfinds.com.

Motivet for samlingen her kjenner vi ikke til, men det ser i alle fall ut til at noen av bilene her en påbegynt restaurering.

Men det gikk kanskje opp for selgeren - som nå har rundet 83 år - at han har passert middagshøyden, og at det eneste fornuftige er å selge "arvesølvet" videre.

MG: Sliter med comeback-forsøket

MGA cabriolet, i bakgrunnen skimtes en MGB GT. Foto
Barnfinds.com
MGA cabriolet, i bakgrunnen skimtes en MGB GT. Foto Barnfinds.com

Ikke bare biler

Samlingen består ikke bare av biler, men også en stor mengde deler, både brukte men også NOS (New Old Stock) deler. Det vil si gamle originaldeler i kartong - deler som både er ettertraktet og ofte også verdifulle.

Dette er deler som entusiastene gjerne vil ha kloa i, da de er "korrekte" og ikke kan sammenliknes med reproduserte deler. Delene skal også selges.

Ingen av bilene i denne samlingen har sett dagslys på 30 år.
Men på tross av dette ser bilene relativt "friske" ut, så lagerplassen har tydeligvis vært tørr og god. Etter hver som samlingen økte i omfang ble bilene faktisk stablet lagvis i høyden.

Så billig kan du få MG stasjonsvogn

USAs største 

Det påstås da også at dette er den største samlingen av MG i USA.

Som nevnt er det flest MGA, både med 1.500-motoren, men også den mer spesielle 1.600 Twin-cam motoren, samt MGB Roadstere. Dette er erkebritiske, klassiske sportsbiler med mer sjel og sjarm enn hårreisende prestasjoner og ekstreme kjøreegenskaper. 

Uvanlig MG VA Ticford Roadster fra 1939. Foto: Barnfinds.com
Uvanlig MG VA Ticford Roadster fra 1939. Foto: Barnfinds.com

En av samlingens mer spesielle biler en sjelden 1939 MG VA Ticford Roadster, som på bildene ser ut til å være i overraskende god stand, selv om bremsene er demontert.

Bilene et til salgs i Tayler, Missouri, og selges stykkvis og delt. Selger er som sagt godt voksen, han ønsker ikke å legge ut bilene sine på internett og skal også høre dårlig. Noen vanlig ebay-auksjon er det derfor ikke snakk om.

Prisene varierer naturlig nok, men er du interessesert i en skikkelig britisk sportsbil som du kan pusle litt med i vinter, eller noe av delene, så finner du kontaktinformasjon på barnfinds.com

 Les også: Slik importerer du drømme-veteranen

Laster inn forumet...