Hadde planlagt feiringen av sin første landslagsscoring

Mats Møller Dæhli viste tydelig hvor mye det betydde å score med flagget på brystet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

VALLETTA (TV 2): Mats Møller Dæhli scoret sitt første landslagsmål for Norge da han satte ballen i mål halvveis ut i første omgang av oppgjøret mot Malta.

19-åringen eksploderte i glede og sprang bort og jublet foran den norske svingen på Ta' Qali Stadium.

SE ALLE SCORINGENE FRA OPPGJØRET ØVERST I ARTIKKELEN!

– Hadde bestemt meg på forhånd
Etter kampen tok han seg god tid ute med den norske pressen.

– Det er stort å få score for Norge. Jeg hadde bestemt meg på forhånd for å løpe bort til de norske supporterne og vise hvor mye det betydde. Og det gjorde jeg, sier han til TV 2.

– Så feiringen var faktisk planlagt?

– Ja, det var den. Jeg ble veldig glad, sier han.

HAR FUNNET HVERANDRE: Mats Møller Dæhli og Joshua King til tider glimrende samspill mot Malta
HAR FUNNET HVERANDRE: Mats Møller Dæhli og Joshua King til tider glimrende samspill mot Malta

Sammen med tomålscorer Joshua King utgjorde han en norsk trussel som det maltesiske forsvaret aldri var i nærheten av å kunne hamle opp med.

– Jeg og Josh har snakket mye sammen om hvordan vi skal få det til å fungere. Det har vært mye nesten tidligere, men i dag så sitter det, og vi har en fin forståelse oss i mellom. Så jeg tror det kan bli veldig bra, sier han. 

Håper på flere scoringer
Dæhlis scoring kommer bare dager etter at Per-Mathias Høgmo satt på presskonferanse i Lillestrøm og uoppfordret skrøt over 19-åringen som har trent spesielt på avslutninger den siste tiden.

Nå håper Cardiff-proffen å kunne gi det norske folk flere scoringer.

– Ja, jeg håper jo det. Helt siden jeg var liten gutt har jeg vært en som har scoret mye mål. Så har det vært en periode nå hvor jeg kanskje ikke har kommet meg like mye inn i boksen som jeg burde. I tillegg har jeg spilt på ganske høyt nivå i forhold til alder. Men nå håper jeg det kan fortsette, sier han.

King: – Mer sulten enn noen gang
Joshua King var banens gigant og viste endelig hva han er god for. Landslagsspissen gikk tidligere i uken ut og sa at det kunne bli aktuelt å forlate Blackburn på grunn av for lite spilletid.

– Jeg tenkte ikke på om manageren så på i dag. I dag tenkte jeg bare på at vi skulle vinne. Dersom manageren fikk det med seg, så er det bare en bonus, sier spilleren som har fått mye ros av Høgmo for å ha blitt ekstra dedikert til det han driver med.

– Jeg er nok bare enda mer sulten enn hva jeg noen gang har vært. Jeg har ikke spilt mot klubblag, men føler at jeg har vært i god form hele sesongen. Når man ikke får spille kan man enten slaske på treningen, eller gi hundre prosent, og det er det jeg har gjort. Endelig så løsner det, sier han.

Lørdag reiser landslaget hjem til Norge hvor de starter forberedelsene til mandagens kamp mot Bulgaria.