Synnøve Sunde får benytte seg av en Lexus CT 200h fram til nyttår i forbindelse med Brooms 5-årsjubileumskonkurranse. Hun hentet bilen utenfor TV 2s lokaler på Karl Johan i sommer. Og nå har vi fått en liten oppdatering fra den lykkelige vinneren.
Synnøve Sunde får benytte seg av en Lexus CT 200h fram til nyttår i forbindelse med Brooms 5-årsjubileumskonkurranse. Hun hentet bilen utenfor TV 2s lokaler på Karl Johan i sommer. Og nå har vi fått en liten oppdatering fra den lykkelige vinneren.

Bilen er på plass – men Synnøve mangler fortsatt prinsen 

Trøsten er at drivstoffkostnadene er halvert!

I forbindelse med at Broom.no fyller fem år nå i 2014 - har vi hatt en jubileumskonkurranse i samarbeid med Lexus. Hovedpremien var å disponere en splitter ny, knallrød Lexus CT 200h i et halvt år. 

For å vinne konkurransen måtte en sende inn bilder av seg selv sammen med noe som hadde med Lexus å gjøre - en bil, skilt, reklame, osv.

Synnøve tok like godt skiene fatt, midt på sommeren, og dro rett til fjelles der hun tok en knalltøff selfie. Og innsatsen var nok til å gjøre seg fortjent til å disponere bilen ut året.

Da hun hentet den i Oslo var hun singel - og uttalte lattermildt at nå som hun kjørte ny, flott bil, ville det kanskje løse seg for henne også. Vårt første spørsmål er derfor:

– Hva er din sivile status, har det "ordnet seg" for deg?

– He, he, rett på sak, ja. Du, jeg er fortsatt singel, men det er absolutt null stress. Denne sommeren har det vært så hektisk at jeg vet ikke om jeg hadde rukket å ta hensyn til "kjærleiken" uansett.

Les også: Luksusbil til svær hyggelig pris

Kobles til Broom

Ok - da har vi avklart det. Da er naturligvis spørsmålet hvordan eierskapet har vært så langt.

– Det har vært utrolig artig og gøy å få lov til å disponere denne bilen. Det blir trist når januar kommer, det er sikkert. Jeg kan anbefale den på det varmeste. Men nå som vinteren nærmer seg, skal det bli spennende å se hvor god den er på glatte og tidvis bratte vestlandsveier.

Synnøve har rukket å kjøre relativt mange, gamle biler opp gjennom årene, så nybilverden er noe helt annet. Ikke minst med en knallrød Lexus.

– Bilen får mye oppmerksomhet - og det er flere som har kommet bort for å spørre om både konkurransen og om jeg jobber for Broom eller Lexus. Det er også mange som vil prøvesitte og prøvekjøre. Dette er med andre ord ikke bilen man bør kjøre om man vil koble av fra omverden og være i fred, humrer Synnøve.

Les også: Lexus ble 90.000 kroner billigere

Ikke fornøyd med ...

– Har du oppdaget noe du ikke er fornøyd med da?

– Jeg føler at jeg har fått utforska og brukt bilen på mange områder. Da er det selvsagt noe som merker seg ut også på minussiden. Bagasjeplassen i bilen er ikke noe å skryte av. Det er heller ikke noe særlig til offroadbil, ettersom det er såpass lav bakkeklaring, derfor må den ofte stå igjen i enden av seterveiene. Dørmattene er kjempelekre, men litt upraktiske, fordi de blir lett skitne, påpeker Lexus-vinneren.

– Og hva er du mest fornøyd med?

– Plusslista er lang. Design og interiør er kjempelekkert - og den egner seg ypperlig på motorveien og i byer. Setene er nærmest formsydd etter kroppen, de er utrolig komfortable. Ja, også er stereoanlegget helt rått, har nesten følt meg litt kul når Deorro sin "Five Hours" har susa på radioen i sommer. 

– Jeg var forøvrig litt skeptisk til automatgir, men det har gått fint. Og siden jeg ikke må gire selv, har jeg fått brukt mer tid på touchmusa som styrer infotainementsystemet, legger Synnøve til.

Les Brooms test av Lexus CT200h her

Kuene hører den ikke

Men det som kanskje har vært den største overgangen er å gå fra diesel- og bensindrevet bil - til hybrid.

– Den går utrolig stille og rolig, og man blir lett litt fartsblind. Har dessuten problem med å jage vekk både kyr og sau på veien, for de hører ikke bilen før jeg tuter. Nå høres jeg litt ut som en bondetamp, men det er reelt med dyr på veiene her på Vestlandet.

Synnøve "digger" forresten at GPS-en piper før alle fotobokser og gjennomsnittsmålinger.

– Det er jo ikke alltid man er like oppmerksom på skiltingen, forklarer hun.

Sjekk ut Brooms omfattende bruktbilguide her

Halvert drivstoffkostander

– Og utgiftene er kanskje blitt mindre enn før?

– Ja, det skal være helt sikkert! Jeg har nærmest halvert bensinutgiftene mine, sammenlignet med den gamle Subaru Legacy stasjonsvognen med 4wd jeg kjørte før. For en gangs skyld er det moro å følge med på forbruket! Også tar jeg hensyn - og parkerer stort sett ved siden av andre fine biler UTEN barnesete og lengst unna hovedinngangene.

Ikke like bilinteressert som resten av familien? Ja, en kan jo begynne å lure litt på akkurat det ...

Les også: Ken bygget sin egen superbil -men så ...