HYLLER #STOPPBRYLLUPET: Stjerneskuespilleren Ashton Kutcher hyller norsk Plan-kampanje. Foto: Scanpix.
HYLLER #STOPPBRYLLUPET: Stjerneskuespilleren Ashton Kutcher hyller norsk Plan-kampanje. Foto: Scanpix.

Ashton Kutcher hyller norsk barnebrud-kampanje

Plans kampanje, hvor 12 år gamle «Thea» skal gifte seg med en mye eldre mann, engasjerer superstjernen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Caroline Berg Eriksen (27) og Marion Ravn (30) er bare noen av de norske stjernene som har støttet Plan-aksjonen #stoppbryllupet.

Nå engasjerer aksjonen også utenlandske kjendiser.

I dag skrev den nybakte faren, Ashton Kutcher (36), om saken på bloggen sin.

«Two and a half men»-skuespilleren hyller måten saken blir promotert på her til lands, hvor 12 år gamle Thea må gifte seg med 37 år gamle Geir – om ikke noen stopper dem.

Laster inn

Bryllup er en gledes dag og musikk er en stor del av den. Jeg er veldig glad i å opptre i bryllup og det skal være en stor dag for brudeparet. Men dessverre er det ikke alltid slik. Lørdag spiller jeg i Thea (12) sitt bryllup når hun skal giftes bort til Geir (37) Ikke for å feire dem, men for å støtte opp kampanjen #stoppbryllupet, og @plannorge som jeg er ambassadør for. Bli med å #stoppbryllupet

Vis på Instagram

Laster inn

🌸for my Norwegian followers🌸Bryllupsdagen min var mitt livs beste dag 👰✨🎩 For de 39.000 jentene som står barnebrud 👉hver dag👈 er det den verste. Si NEI til barneekteskap og del bryllupsbildet ditt du også 💕#stoppbryllupet

Vis på Instagram

– Hver dag gifter 39.000 mindreårige jenter seg med eldre menn, og blir frarøvet sin uskyld. For å skape bevissthet rundt temaet, har Norge laget en kampanje kalt Stoppbryllupet, skriver Kutcher.

– Men kampanjen er noe utenom det vanlige. De bruker ikke reklameplakater eller TV-annonser for å skaffe oppmerksomhet; de tar saken til liv.

De norske stjernene tyr til sosiale medier for å spre budskapet om barnebryllup som ikke burde funnet sted.