Keira Knightley kastet glans på «norsk» filmpremiere

Keria Knightley (29) hyller norske Morten Tyldum (47) på den klissvåte premieren av «The Imitation Game».

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Onsdag kveld var det duket for festpremiere i London. Regnet høljet ned, mens de celebre skuespillerne ankom den røde løperen under store paraplyer.

Blant hovedrolleinnehaverne i filmen finner vi 29-åringen Keira Knightley, kjent fra filmer som «Pirates of the Caribbean» og «Stolthet og fordom».

«The Imitation Game» handler om den britiske matematikeren Alan Turing, som hjalp til å knekke Enigmakoden under andre verdenskrig. Han ble senere dømt for homofili, og mistet all ære.

Blir det en Oscar?

Filmen er regissert av den norske stjerneregissøren Morten Tyldum. Han står bak storfilmer som «Varg Veum», «Buddy» og «Hodejegerne». Nå gjør han internasjonal suksess, og «The Imitation Game» har allerede høstet strålende kritikk.

Hverken skuespillerne eller regissøren tør å håpe på en Oscar, og for Knightley er det ikke prisene som avgjør om det er en god film eller ikke.

– Når man får blest rundt filmen, betyr det at den har truffet publikum. Det er den eneste grunnen til at man lager den. Om det resulterer i priser er det fantastisk, men det handler først og fremst om publikum, sier hun.

– Håper mange ser filmen

Morten Tyldum ankom premieren sammen med kona Janne, og heller ikke han så ut til å bli kjepphøy over Oscar-blesten. For han er det viktigst at budskapet og historien om den fantastiske matematikeren Alan Turing kommer frem.

– Om det skaper oppmerksomhet rundt filmen og får flere folk til å se den er det flott. Vi håper så mange som mulig ser den og lærer mer om denne ekstraordinære mannen og alt han gjorde under krigen, sier regissøren.