Her blir Natti (24) rundlurt og overrasket med finaleplass i «Idol»

Overtar finaleplassen til Stine Jakobsen som trakk seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Natnael «Natti» Asgedom (24) røk ut av «Idol»-semifinalen sist fredag, og trodde at eventyret var over.

Men på mandag valgte «Idol»-finalist Stine Jakobsen (19) å trekke seg fra konkurransen, og dermed var det én finalist for lite i finalerundene.

Natti er den semifinalisten som har fått flest stemmer uten å komme videre, så valget om hvem som skal fylle finaleplassen faller naturlig nok på ham.

Utga seg for å være Aftenposten

Fremfor å ringe Natti med den gode nyheten, bestemmer programleder Stian Blipp og dommer Esben «Dansken» Selvig seg for å være kreative.

Stian og Dansken får en ansatt i produksjonsselskapet Monster til å utgi seg for å være fra Aftenposten. Vedkommende ringer Natti og spør om et intervju.

Natti stiller velvillig opp på Bislett i Oslo, og tror han blir intervjuet av Aftenposten. Men i bakgrunnen Natti lusker Stian og Dansken, og underveis i «intervjuet» hopper de frem.

Se overraskelsen øverst i saken!

Natti er naturlig nok forbauset over at Stian og Dansken plutselig dukker opp, og blir enda mer overrasket når han hører hva Stian og Dansken har å si.

– Det har skjedd noe. Stine har trukket seg, og vi tenkte at du er en kul fyr. Vi liker deg. Seerne liker deg. Så vi tenkte å spørre deg om du vil være med videre allikevel.

Natti blir mer eller mindre sjokkert og skriker ut et «what?!» før han spør:

– Kødder dere med meg?!

– Føler jeg har fått en ekstra sjanse

Etter Natti har kommet over den største delen av sjokket, viser han stor glede over å være én av de ti finalistene i sangkonkurransen.

– Jeg er dritglad og kjempeoverrasket. Jeg hadde virkelig lagt «Idol» på hylla og begynt å se fremover, men nå må jeg råtenke igjennom hva jeg skal gjøre videre. Jeg føler at jeg har fått en ekstra sjanse og at jeg nå kan vise enda mer av hvem jeg er.

– Nå skal jeg vise det norske folk at jeg virkelig fortjener en plass i finalen, og at jeg er veldig takknemlig for den sjansen jeg har fått.

Meldte seg aldri på «Idol»

Det som gjør historien enda mer spesiell, er at Natti ikke meldte seg på «Idol» i det hele tatt. Han ble oppdaget på venterommet hvor han var med som mental støtte for en annen deltaker, Farida Bolseth (24). Mens Natti og Farida var på venterommet, slo de ihjel tid med å synge sammen. Dette hørte programleder Stian Blipp.

Blipp tok tak i Natnael og geleidet ham bort til registreringshjørnet hvor han fikk nummerlapp. Deretter ble han sendt inn til dommerne for å synge.

Dommerne sendte ham videre helt til semifinalerundene.

Natti er klar over at hans «Idol»-historie er av den spesielle sorten.

– Det er helt surrealistisk. Det å tenke at jeg tilfeldigvis falt inn på denne auditionen, og nå er jeg i finalerundene. Det er … Jeg vet ikke hva jeg skal tenke om det engang. Jeg klarer ikke å fatte det, sier Natti som stiller på scenen i Chateau Neuf førstkommende fredag i den første finalerunden.

Vil du melde deg på «The Voice»? Klikk her!