Solberg og Mørk med show mot verdensmesterne

«Nye» Norge fikk en knallstart på EM-oppkjøringen. 

Nora Mørk og håndballjentene slo regjerende verdensmester Brasil 31-27 torsdag.

Se kampreferat over!

Norge møtte i perioder overmakten før pause. Troppen til Thorir Hergeirsson ble delvis presset til svært mange tekniske feil og dårlige avslutninger av Brasils beste oppstilling.

– Selv om vi har et ferskt lag, så må vi bryr oss om når vi slurver så mye som vi gjorde. Vi gjorde for enkle feil fremover og var for naive i pasningsspillet. Vi fikk åtte kontringsmål mot, og det er for mye, sier Hergeirsson til TV 2.

«Beast mode»

Han fikk respons i andre omgang. Åtte superminutter i starten snudde 13-16 til 21-17. Mørk storspilte i en periode da alt gikk Norges vei. Brasil fikk flere utvisninger og lot også noen av sine ess hvile litt.

– Det var gøy. Vi snakket godt sammen i pausen og fant ut av vi måtte bli mer direkte foran mål. Vi var mer direkte i andreomgang, og viste at vi er et hurtig og godt trengt lag, sier Nora Mørk til TV 2.

Hun er klinkende klar på at Norge skal til EM med store ambisjoner i desember.

– Vi er Norge, så vi har jo lyst til å gå inn i mesterskap for å ta medalje, klart det. Vi drar ikke dit for å tape. Vi skal frem med klørne og gå i «beast mode», sier Mørk.

– Kjempegøy

Keeper Silje Solberg løftet spillet sitt markant på sin danske hjemmebane (Team Tvis), og var Norges best spiller.

– Det var kjempegøy, særlig siden jeg har hjemmebane her. Det var veldig stor forskjell på første- og andreomgang. I andre omgang brukte vi farte vi har i laget og kjørte over dem. Det er godt å ta det med seg inn i Møbelringen Cup og mesterskapet som kommer, sier Solberg til TV 2. 

Flere utespillere meldte seg også kraftig på. En av dem var Stine Bredal Oftedal.

Oppskriften blir den samme gamle for å oppnå suksess framover: Bunnsolid forsvar, gode keepere og en del enkle kontringsmål.

Revansjemøtet etter OL-kvartfinalen i 2012 hadde nerve. I London mistet brasilianerne en soleklar ledelse og tapte 19-21. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2