Castro sammenligner Stoltenberg med IS 
For et hat i ansiktet

Cubas tidligere leder Fidel Castro går voldsomt ut mot Jens Stoltenberg og anklager NATOs nye generalsekretær for å planlegge en utryddelseskrig mot Russland.

RASER: Tidligere diktator på Cuba, Fidel Castro, raser mot Natos nye sjef Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix/ Montasje TV 2
RASER: Tidligere diktator på Cuba, Fidel Castro, raser mot Natos nye sjef Jens Stoltenberg. Foto: Scanpix/ Montasje TV 2

– I går hørte jeg på NATOs nye generalsekretær, tidligere statsminister i Norge. Det finnes så mye hat i ansiktet hans, raser Fidel Castro i en kommentar som står på trykk i flere cubanske aviser, blant dem det cubanske kommunistpartiets talerør Granma.

– For en utrolig innsats for å fremme en utryddelseskrig mot den russiske føderasjon, skriver 88-åringen, som ledet Cuba med hard hånd i nesten 50 år før han overlot presidentposten til lillebroren Raul Castro i 2008.

Sammenlignes med IS

Mot slutten av kommentaren som har tittelen «En usikker framtid» vender Castro seg direkte til Stoltenberg, og sammenligner den nye Nato-sjefen med IS:

«Hvem kan være mer ekstremistisk enn IS? Hvilken religion er det du praktiserer? Kommer du til å være i stand til å nyte et evig liv i Guds hender etter dette?» spør han retorisk.

Hevder Russland bryter folkeretten

Jens Stoltenberg anklaget i forrige uke Russland for å bryte folkeretten med sin støtte til separatister i nabolandet Ukraina.

– Russland fortsetter å handle i strid med folkeretten, sa Stoltenberg og etterlyste kursendring fra Moskva under sin første pressekonferanse som generalsekretær i NATO.

– NATO ønsker ikke konfrontasjon med Russland. Men vi kan ikke og vil ikke inngå kompromisser når det gjelder prinsippene som vår allianse og sikkerheten i Europa og Nord-Amerika hviler på, fortsatte han.

Stoltenberg er nå i Tyrkia hvor han skal møte president Erdogan torsdag og besøke grenseområdet mot Syria fredag. Nasjonalforsamlingen i NATO-landet Tyrkia har vedtatt at militære styrker kan settes inn i kampen mot IS.

(NTB/TV 2)