Nadal spiller med blindtarmbetennelse

Tennisstjernen vil spille ferdig sesongen.

SYK: Rafael Nadal etter å ha tapt et poeng mot Feliciano Lopez.  i Shanghai Masters. FOTO:  AFP PHOTO / JOHANNES EISELE
SYK: Rafael Nadal etter å ha tapt et poeng mot Feliciano Lopez.  i Shanghai Masters. FOTO:  AFP PHOTO / JOHANNES EISELE

Tennisstjernen Rafael Nadal innser at han må opereres, men planlegger likevel å fullføre sesongen med blindtarmbetennelse. 

Spanjolen fikk konstatert sykdommen søndag. Siden den ble oppdaget på et tidlig stadium, sørget antibiotika for at den tidligere verdenseneren kunne spille sin første kamp i Shanghai Masters onsdag.

Mot landsmannen Feliciano López ble det tap 0-2 i sett. Under pressekonferansen etter kampen erkjente Nadal at en operasjon er uunngåelig.

– Jeg er nødt til å gjennomgå en operasjon. Selv om sykdommen er under kontroll, vil den sannsynligvis komme tilbake. Jeg vil ikke at den skal komme tilbake neste år når jeg skal spille i Australia, Indian Wells, Miami eller på Roland-Garros. Det ligger an til at jeg skal opereres innen utgangen av året, sa Nadal.

Shanghai Masters var 28-åringens annen turnering siden han pådro seg en skade i håndleddet under Wimbledon-turneringen i juli i år.

Både Novak Djokovic og Roger Federer gikk videre til 3. runde i den kinesiske ATP-turneringen, men sistnevnte måtte slite hardt for avansementet. Sveitseren kom seg helskinnet gjennom hele fem matchballer og slo argentinske Leonardo Mayer med settsifrene 7-5, 3-6, 7-6 (9-7). (©NTB)

Mer innhold fra TV 2