Regjeringen med skattelette på 8,3 milliarder kroner

Av disse kutter finansminister Siv Jensen (Frp) 4,1 milliarder i formueskatten.

KUTTER SKATTENE: Finansminister Siv Jensen (Frp) ved huset sitt tidlig onsdag morgen. Jensen legger fredag frem regjeringens forslag til statsbudsjettet 2015 for Stortinget klokken 10.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
KUTTER SKATTENE: Finansminister Siv Jensen (Frp) ved huset sitt tidlig onsdag morgen. Jensen legger fredag frem regjeringens forslag til statsbudsjettet 2015 for Stortinget klokken 10. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

– Jeg har sovet veldig godt og ser selv fram til å legge fram neste års statsbudsjett for Stortinget, sa Siv Jensen da hun møtte pressen utenfor sitt hjem på Nordstrand onsdag morgen, tre og en halv time før hun skulle legge fram regjeringens første statsbudsjett.

Klokken 10 legger finansminister Siv Jensen frem sitt første statsbudsjett på vegne av den blåblå regjeringen.

Etter det TV 2 erfarer kutter regjeringen skatter for 8,3 milliarder kroner. Av disse kuttes det 4,1 milliarder i formueskatten.

– Jeg mener dette er et budsjett som har veldig tydelig Frp- og Høyre-profil. Jeg er veldig klar over at vi har en samarbeidsavtale med KrF og Venstre og vi har selvfølgelig også tenkt på dem. Men vi har først og fremst tenkt på regjeringsplattformen, sa Jensen onsdag morgen.

– Jeg er skjerpet og spent, understreker hun.

Igår kunne TV 2 melde at regjeringen øker momsgrensen for kjøp av varer fra utlandet fra 200 kroner til 500 kroner.

Jensen mener hun har satt et godt stempel på statsbudsjettet, men som seg hør og bør fikk hun flere spørsmål om hensynet regjeringen har tatt til KrF og Venstre i budsjettforslaget.

Frp-lederen mener de to samarbeidspartiene ikke vil bli skuffet, men presiserer at det er mye det skal forhandles om i ettertid. (©TV 2/NTB)