MATCHVINNER: David De Gea jubler etter å ha hjulpet Manchester United til søndagens seier mot Everton.
MATCHVINNER: David De Gea jubler etter å ha hjulpet Manchester United til søndagens seier mot Everton.

– Jeg ville slutte i Manchester United

David De Gea innrømmer at han ville tilbake til Spania under sin første sesong i engelsk fotball.

Manchester Uniteds spanske keeperstjerne forteller i et intervju med Daily Mirror at han vurderte å slutte i Manchester United under sin første sesong i engelsk fotball.

De Gea kom fra Atlético Madrid som Edwin van der Sars erstatter i 2011 for rundt 185 millioner kroner, men markerte seg kanskje aller mest for sitt rufsete keeperspill i debutsesongen.

23-åringen forteller at han mistet troen på egne ferdigheter etter å ha blitt plassert på benken av Sir Alex Ferguson.

På spørsmål om han vurderte å gi opp svarer sisteskansen ja.

– Noen ganger. Det er tøft å få så mye kritikk som jeg fikk. Den første perioden i klubben var vanskelig for meg og familien min, men når du spiller for en så stor klubb som Manchester United hører det med når man ikke spiller bra, sier spanjolen.

– På en måte er jeg glad det skjedde, for kritikken gjorde meg sterkere. Å være keeper er ikke enkelt og man gjør feil. Det er vanlig. Du må være mentalt sterk for å komme deg gjennom det og bli bedre, legger han til.

I sitt livs form

Etter å ha blitt kåret til banens beste i søndagens 2-1-seier mot Everton, hevder sisteskansen at han er i sitt livs form.

– Jeg tror jeg spiller mitt livs fotball akkurat nå. Jeg har vært her i tre år. I begynnelsen var det tøft, men nå er jeg klar for alt, forsikrer sisteskansen.

– Jeg tror erfaringene i begynnelsen av karrieren min i United har gjort meg til den spilleren og personen jeg er i dag, sier han. 

Så Everton-straffer før kampen

– Tim Howard kom bort til meg etter kampen og sa jeg spilte fantastisk. Men det var ikke jeg som vant kampen. Det var laget. Vi scoret mål og forsvarte oss bra. Dette handlet om laget, ikke om meg, forteller en ydmyk De Gea.

– Jeg hadde sett Everton-straffer før kampen, og bestemte meg for å gå til høyre. Jeg var heldig. Jeg hørte at det var hans første bom, så det er jeg glad for. Luke (Shaw) var veldig fornøyd og takket meg etter kampen, fortsetter 23-åringen.

Seieren gjorde at Manchester United klatret til fjerdeplass i Premier League, og De Gea forteller at lagets selvtillit stiger hele tiden.

– Slike kamper gjør at selvtilliten vokser. Jeg er fornøyd med laget og de unge spillerne. Det er annerledes å spille bak dette forsvaret. Før hadde vi erfarne spillere i vår bakre firer, mens de nye spillerne er yngre. Jeg synes de spiller veldig bra.

Torsdag og søndag spiller det spanske landslaget EM-kvalifiseringskamper mot Slovakia og Luxembourg. De Gea er i troppen som andrekeeper bak Real Madrids Iker Casillas.

Se sammendrag fra De Geas storkamp mot Everton: