Full krise i Brann: Norling drar til Sverige på høstferie

Tar treningsfri midt i den sportslige krisen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Bergen (TV2.no): TV 2 får bekreftet at Rikard Norling mandag reiste hjem til kone og barn i Sverige. I tillegg er store deler av støtteapparatet rundt hovedtreneren innvilget høstferie.

Det skjer samtidig som Brann står midt oppe i sin verste sportslige krise siden kvalifiseringskampene mot Sandefjord i 2002. Den gang berget klubben seg med et nødskrik.

Også for spillerne blir det rolige dager i høstferien. Med fire runder igjen av sesongen, viser klubbens treningsoversikt at spillerne er henvist til individuelle opplegg mandag, tirsdag og onsdag denne uken.

– Sjokkerende
Norling har tidligere bekreftet overfor BA at de individuelle treningsprogrammene er tilgjengelig for spillerne som ønsker å følge dem på egenhånd.

Perioden med treningsfri kommer til tross for at klubben søndag tapte skjebnekampen mot Start.

– Det er sjokkerende. Supporterne sitter med tårer i øynene etter tap. Så setter den øverste lederen seg på et fly for å reise unna i stedet for å stå opp i stormen. Norling har vært en sjarmerende fyr, men nå blir det litt mye tåkeprat. Jeg hørte han snakke om seg selv i tredjeperson, sier Mini Jakobsen.

Senest forrige uke avdekket TV 2 at flere spillere er kritiske til klubbens treningsopplegg.

Det er landslagsfri, men Brann spiller den første av fire avgjørende kamper allerede om elleve dager. Da venter Sarpsborg 08 på Brann stadion.

– Gjør vondt i hjertet
Etter Sarpsborg-kampen venter Bodø/Glimt borte, Sogndal hjemme og Haugesund borte. 

– Det gjør vondt i hjertet mitt å se Brann om dagen, sier TV 2-ekspert og tidligere Brann-spiller Claus Lundekvam.

– Det som er spesielt nå er at garderoben er steike tom. Norling har reist til Sverige og spillerne og støtteapparatet har reist på ferie. I en tid hvor det er snakk om Tippeliga-eksistensen til klubben tar man fri når man burde vært samlet som en enhet, sier Mini Jakobsen. 

– Hvis det stemmer at guttene ikke trener nok, at de ikke trener hardt nok... Det er akkurat den effekten man trenger nå. Nå skal man trene dobbelt så hardt. Norling tenker helt feil om han tror spillerne skal bli skadet eller overtrente før de fire siste kampene. Norling må være der 24/7 for guttene sine resten av sesongen, legger Lundekvam til.

Supporterleder Roger Lillebøe-Hansen synes det er spesielt at Norling tar fri.

– Umiddelbart tenker jeg «hva pokker holder de på med?» Men så tenker jeg litt mer på det. Jeg husker at de hadde god erfaring med å gjøre det samme før kampen mot Godset, som de vant. Hvis de har kjempesuksess neste kamp er det jo bra at de gjør det. Om det ikke går, blir nok det at de ikke trener brukt som en av årsakene til at det har gått som det har gått, sier Lillebøe-Hansen, og legger til:

– Men i all hovedsak synes jeg nok at de burde ha vært på jobb.

Rosenborg trener mer i ferien 
Rosenborg velger stikk motsatt strategi. Trønderne har lagt inn doble økter denne uken.

– Kåre Ingebrigtsen og Rosenborg tenker allerede på 2015. Nils Arne Eggen sa at man skal trene ganske mye for å tåle å trene mye. Det er en Rosenborg-taktikk, sier Jakobsen.

Han mener Brann burde prioritert treningsleir i stedet for treningsfri.

– Nå er det landslagspause. Brann har jo ikke akkurat så mange landslagsspillere. Nå har de muligheten til å være samlet. Kanskje skulle de reist bort for å trene og for å finne på sosiale ting, sier Jakobsen.

– Bør Norling få lov til å fortsette?

– Han har overlevd på grunn av sin sjarm. Jeg er motstander av at folk skal sparkes, men her må klubben og Rikard Norling ta tak i en del ting, sier Jakobsen.  

SPORTSLIG KRISE: Rikard Norling og Brann er på vei ned i 1. divisjon.
SPORTSLIG KRISE: Rikard Norling og Brann er på vei ned i 1. divisjon.