Her er Trond Rønningen fremme ved Volvo-museet - og den gamle Volvoen er kommet hjem igjen. Museumsdirektør Sören Nyboe gleder seg over å ha fått en ny bil til sine utstillinger.
Her er Trond Rønningen fremme ved Volvo-museet - og den gamle Volvoen er kommet hjem igjen. Museumsdirektør Sören Nyboe gleder seg over å ha fått en ny bil til sine utstillinger.

Trond ga bort familieklenodiet - gratis

Kjørte selv bilen til museet. 

annonse

For ikke lenge siden skrev vi om Trond Rønningen (44) fra Lillehammer som hadde arvet bestefars gamle og skikkelig fine - men litt unnselige - Volvo 343.

En bil bestefar Alf kjøpte ny som "pensjonist-gave" til seg selv og kona Signe i 1977. Den var i daglig bruk, men ble kjørt svært forsiktig.

Ga bort bestefars bil

Siden tok Trond over den gamle, sjarmerende Volvoen og har dratt land og strand rundt på forskjellige Volvo-treff. Den beige Volvoen har tydeligvis hatt en appell og har tatt hjem mang en pokal fra disse treffene.

Les hele historien om bilen her:

Så fikk Trond i sommer ideeen om å rett og slett gi bort bilen til Volvomuseet i Gøteborg.
Som tenkt - så gjort. Direktør Sören Nyboe ble kontaktet.

- Det var ikke akkurat nei i hans munn. Snarere tvert imot, forteller Trond.

Gikk som ei klokke

Sjekket og klar for langtur av Lundvollen hos Bilia på
Lillehammer. Foto: Privat
Sjekket og klar for langtur av Lundvollen hos Bilia på Lillehammer. Foto: Privat

Etter en skikkelig polering og en liten sjekk hos Volvoforhandleren,  satte tre staute karer kursen mot Gøteborg i forrige uke. Det var selvfølgelig Trond, men også hans far og Sverre Fossen som solgte bilen bilen til Tronds bestefar i 1977, ble også med på turen sørover.

- En tur som gikk helt fint. "Reimjohan" - som bilen kalles, grunnet det trinnløse variomatik-drivlinjen - gikk som en klokke på sin siste reise. Den hadde ikke noe problem med å holde fartsgrensen på 110 km/t i Sverige, forteller Trond.

Denne bilen ble et vendepunkt for Volvo

Godt mottatt

- Vi ble godt mottatt på museet av direktør Sören Nyboe. Han hadde samlet en stab av pensjonerte Volvo medarbeidere som nå har som hobby å restaurere/holde i orden Volvoene på museet.

På vei hjem. Her passeres Svinesund. Foto: Privat
På vei hjem. Her passeres Svinesund. Foto: Privat

- En av mennene med navn Hasse, hadde ansvar for de legendariske hvite Volvobilene under OL på Lillehammer i 1994. Han var stasjonert på Ottesen Personbil på Lillehammer under OL. Litt morsomt for oss som er derfra. Det er jo også der bilen både er kjøpt ny, vedlikeholdt og var innom en siste gang før turen sørover, forteller Trond.

- Etter en offisiell overrekkelse og fotografering, ble vi invitert inn og fikk en guidet spesialomvising på Volvomuseet, som nå blir bilens nye "hjem".

- Gutta syntes "Reimjohan" var skikkelig fin! De har planer om å registrere bilen på svenske skilter og bruke den i ulike tilstelninger, forklarer Trond.

Dette er bilene Volvo aldri laget

Skal feire 40-årsdag

- Det planlegges en 40-årsmarkering for Volvo 340 i 2016. Der blir gamle, gode "Reimjohan" selvfølgelig et sentralt innslag.

- Det er derfor ingen tvil om at bestefars gamle 343 nå har kommet i de rette hender. Jeg er glad for at den tatt vare på for ettertiden, avslutter Trond.

Følgebil på turen var Tronds knallrøde Volvo 240 fra 1991 som også ser ut som "ny".

- Gutta på museet kastet lange blikk på den også, men den beholder jeg, altså.
- Jeg kan jo ikke gi bort alt jeg har sier den gavemilde Lillehamringen med et smil ...

Les den utrolige historien om Volvos aller første sportsbil her:

- De kastet lange blikk på følgebilen - en strøken Volvo 240
- også, men den får de ikke... Foto: Privat
- De kastet lange blikk på følgebilen - en strøken Volvo 240 - også, men den får de ikke... Foto: Privat

 

Les også: Nå er denne Volvoen veteran

 

Laster inn forumet...