Falcaos første og ekstreme De Gea sendte Old Trafford til himmels

Radamel Falcao og David de Gea ble Manchester United-helter mot Everton.

Manchester United-Everton 2-1
Se videosammendrag av kampen i vinduet øverst!

Radamel Falcao hadde forut for søndagens kamp mot Everton aldri ventet så lenge på åpningsscoringen for en europeisk arbeidsgiver, og da Manchester United trengte ham som mest steg colombianeren fram.

Stjernespissen ble matchvinner da han etter en drøy times spill satte inn 2-1 til Louis van Gaals mannskap på «Drømmenes teater».

Samtidig fortsatte også Ángel Di Maria å imponere i Manchester United-trøyen. Han hadde både den målgivende til Falcao-målet og scoret også åpningsmålet i den begivenhetsrike kampen på Old Trafford.

– På grensen til rørende å se på De Gea
En stor takk bør også sendes til David De Gea, som både reddet straffespark og på overtid hadde to ekstreme redninger som sikret de røde djevlene seieren.

– De Gea kommer sannsynligvis til å huske denne kampen resten av livet. Det er han som reddet tre poeng for Manchester United. Det er vakkert å se på. Det er på grensen til rørende, sa TV 2-ekspert og tidligere Premier League-keeper Erik Thorstvedt i studio etter kampslutt.

– Jeg mener vi spilte en virkelig god kamp. I de siste ti minuttene presset de veldig, men jeg reddet sjansene og er lykkelig. Jeg synes det er en god redning. Jeg så ikke ballen så bra, så jeg puttet bare hånden min der, sa De Gea om kampen og den siste av redningene.

Også hans trener Louis van Gaal var imponert.

– Når du stopper et straffespark og så i sluttsekundene foretar tre redninger så er du stor, sa nederlenderen.

– Jeg mener vi fortjente minst uavgjort. Jeg føler at David de Gea gjorde to verdensklasseredninger, sa Everton-sjef Roberto Martinez.

Dermed tok hjemmelaget sin andre seier på rad og er oppe i elleve poeng etter sju Premier League-runder.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Upresise spisser - presis Di María
Seieren kom som et resultat av en åpen og spennende kamp, og i åpningsminuttene var både Radamel Falcao og Robin van Persie frempå. Colombianerens heading var dog for svak til å trøble Tim Howard, mens nederlenderens skudd gikk langt over.

I stedet var det altså Di María som skulle vise seg å være den mest presise. 27 minutter var spilt da han ble foret av Juan Mata - kaptein Wayne Rooneys erstatter - og med sin vanligvis minst benyttede høyrefot satte argentineren iskaldt inn 1-0 for vertene.

På motsatt side var det langt mellom høydepunktene de første 45 minuttene. Romelu Lukaku lurte seg på baksiden av sin to år yngre motspiller Patrick McNair seks minutter før pause, men skjøt over fra god posisjon.

Baines' første straffebom i Premier League
På overtid eksploderte det dog plutselig. Tony Hibbert kom på et sjeldent raid og ble hælsparket gjennom av Steven Pienaar. Luke Shaw taklet veteranen bakfra, og dommer Kevin Friend dømte straffespark. 

– Det er klønete av Luke Shaw. Tony Hibbert kommer dit først og jeg mener det er korrekt. Hibbert kommer først, lar Luke Shaw takle ham og dommeren har ikke noe annet valg enn å dømme straffespark, sa Trevor Morley i TV 2s studio i pausen.

Leighton Baines hadde forut for dette straffesparket scoret på 19 av 20 straffer for Everton (kun bommet mot Chelsea i ligacupen i 2011) og på 14 av 14 forsøk fra ellevemetersmerket i Premier League. Denne gangen kom han dog til kort, ettersom David De Gea reddet straffesparket og sørget for pauseledelse 1-0 til de røde.

– Fasongen er den beste jeg har sett, med Valencia på høyre og Di María på venstre og Mata i 10'er-rollen. Av en eller annen grunn er de uten Rooney i den beste fasongen jeg har sett Manchester United i, sa Trevor Morley om hjemmelaget i pausen.

Ny stor Falcao-sjanse - så scoret Everton
Drøyt fem minutter etter pause fikk Radamel Falcao nok en stor sjanse til å score sitt første mål i Manchester United-drakten. Colombianeren hadde aldri ventet så lenge på å score sitt første mål i sin karriere i Europa. På sine fire første kamper i Porto, Atlético Madrid og Monaco hadde han henholdsvis fire, fem og tre scoringer.

Da han ble spilt opp av Luke Shaw minutter etter hvilen dro han seg først nydelig fri fra sin oppasser, men brukte for lang tid i avslutningsøyeblikket. Dermed gikk skuddet via en Everton-fot og til hjørnespark.

I stedet var det Everton som skulle score 2. omgangs første. Leighton Baines gjorde opp for straffemissen da han leverte et strålende innlegg fra venstre, som fant hodet til Steven Naismith. Evertons toppscorer var iskald og styrte sin fjerde scoring for sesongen i nettet med et vakkert hodestøt.

Falcao reddet på streken
Dermed stod det 1-1 på Old Trafford, og få minutter senere var det nære ved at Everton scoret på ny. Phil Jagielka steg til værs på et hjørnespark og leverte en heading mot det lengste hjørnet. Der stod heldigvis for hjemmelaget Radamel Falcao der han skulle, og reddet på streken.

Da klokken hadde bikket en time kom så øyeblikket som hele Old Trafford ventet på, for nok en gang stod Falcao der han skulle. Ángel Di María så ut til å forsøke seg med et skudd, men i stedet ble varianten fra langt hold til en perfekt pasning. Inne foran mål hadde nemlig klubbens nummer ni sneket seg løs og satte 2-1 i nettet med en ekte goalgetter-bredside. 

Ekstreme De Gea-redninger på overtid
Everton kom aldri tilbake, men på overtid var de ekstremt nære - ved flere tilfeller. Innbytter Leon Osman tvingte fram det absolutt beste i David De Gea, som med en strålende parade nok en gang reddet sitt lag i overtidsminuttene av en omgang. 

– Det der er virkelig bra keeperspill av De Gea, sa TV 2s kommentator Per-Jarle Heggelund.

Deretter var det Gareth Barry sin tur til å bli blokkert, og da man ikke trodde at De Gea kunne briljere mer så vartet han opp med nok en vanvittig variant. Bryan Oviedo skjøt på halv volley på andreballen, og da alle trodde de blå nok en gang skulle redde poeng etter et drømmetreff på overtid så viste De Gea fram ekstremferdighetene. Han lå langflat i luften og slo ballen til hjørnespark.

– Det der er slike redninger man kunne lese om i Boing, sa Heggelund.

Lagoppstillinger

Manchester United: David De Gea - Rafael, Patrick McNair, Marcos Rojo, Luke Shaw (Tyler Blackett, 71.) - Antonio Valencia (Marouane Fellaini, 79.), Daley Blind, Juan Mata, Ángel Di María - Radamel Falcao (James Wilson, 73.), Robin van Persie

Everton: Tim Howard - Tony Hibbert (Tyias Browning, 78.), John Stones, Phil Jagielka, Leighton Baines - Muhamed Besic, Gareth Barry - Aiden McGeady (Leon Osman, 77.), Steven Naismith, Steven Pienaar (Bryan Oviedo, 63.)- Romelu Lukaku