Én av disse ti vinner «Idol» 2014

Få oversikten over årets finalister og se alle deres opptredener!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter å ha vært gjennom auditionrunder, dommerutvelgelse og semifinaler, har de fire dommerne og TV-seerne omsider avgjort hvilke ti sangtalenter som skal få lov til å kjempe om seieren i årets «Idol».

Årets topp ti må framover konkurrere videre i direktesendte finalerunder som sendes fra Chateau Neuf på Majorstuen i Oslo. Også her er det publikum som bestemmer, hver uke vil én og én ryke ut til det til slutt står igjen en vinner.

Få oversikten over årets topp ti, og se alle deres opptredener, nedenfor! 

Klikk på karusellen i toppen av artikkelen for å se bilder av alle.

Oppdatering 6. oktober: Stine Jakobsen har trukket seg fra «Idol»

Første semifinale: Lise og Thomas

I årets aller første semifinale den 19. september var det Lise Emilie Zosa Johannesen (19) og Thomas Sarpebakken Pettersen (20) som stakk av med flest seerstemmer.

Dommerne mente at Thomas' tilstedeværelse var magisk, mens Kurt Nilsen mente at Lises opptreden var «dagens desidert beste».

Andre semifinale: Jesper og Stine

I semifinale nummer to var det Jesper Jenset (17) og Stine Jakobsen (19) som overbeviste seerne med sin sang. Stine Jakobsen trakk seg fra «Idol» 6. oktober.

Dommerne mente at Jesper var et stort talent, mens opptredenen til Stine ble beskrevet som «inderlig fantastisk bra».

Tredje semifinale: Chinook og Tilla

Chinook Lamers (16) og Tilla Gaasø (17) imponerte seerne mest i den tredje semifinalen.

Dommer Esben «Dansken» Selvig fikk gåsehud på hele kroppen av opptredenen til Tilla, mens Chinook skapte «magi på høyt musikalsk nivå».

Fjerde semifinale: Jørn og Tara

Onsdag denne uka var det Jørn Trollebø Kvalheim (23) og Tara Lill Flåten Nicolaisen (17) som sang seg videre i konkurransen. 

Tara fikk Kurt Nilsen til å heie på henne samtidig som han mente hun hadde kveldens kuleste låtvalg med «Put the Gun Down», mens Jørn fikk samtlige konkurrenter til å reise seg i applaus etter at han hadde sunget «Where Do My Bluebirds Fly» av The Tallest Man On Earth.

Femte semifinale: Anniken og Ingvar

I fredagens semifinale, som altså var årets siste, ble det til slutt klart at Anniken Høve (28) og Ingvar Olsen (24) fikk de to siste plassene i årets finalerunder

Ingvar sjarmerte dommerne med sin versjon av Chris Isaak-låta «Cheater's Town», og Dansken utbrøt at han kjente en fysisk velvære når Ingvar sang. Anniken rocket til «Black Dog» av Led Zeppelin, og dommerne mente at hun hørte hjemme på en stort stadion med sin rockestemme. 

Natti ble overrasket med finaleplass 

Etter at det altså ble klart at Stine trakk seg fra «Idol», fikk programleder Stian Blipp og dommer Esben «Dansken» Selvig gleden av å overraske Natnael «Natti» Asgedom (24) med den siste finaleplassen. Se en hylende glad Natti få beskjeden her!