Her står den utenfor en bensinstasjon i Øystese - før Europa-lanseringen og før en eneste norsk biljournalist har fått prøve den. Nye Ford Mondeo er i landet og  her knipset av en våken Broom-leser. Foto: Erik Snellingen.
Her står den utenfor en bensinstasjon i Øystese - før Europa-lanseringen og før en eneste norsk biljournalist har fått prøve den. Nye Ford Mondeo er i landet og  her knipset av en våken Broom-leser. Foto: Erik Snellingen.

Se hva Erik oppdaget utenfor Esso-stasjonen

En av årets største bilnyheter - før lanseringen.

annonse

Ford Mondeo er en av høstens store bilnyheter i Norge.

Denne modellen er av flere årsaker kraftig forsinket, men nå nærmer det seg endelig lansering.

Ford viser den fram på den store bilutstillingen i Paris akkurat nå, vi i Broom skal få kjøre den første gang under Europa-lanseringen i Spania senere i oktober -  men først har den faktisk dukket opp i Norge!

Hadde bilen på service

Broom-leser Erik Snellingen gjorde nemlig et skikkelig scoop da han kom over splitter nye Mondeo - i Øystese!

Erik er selv Ford-eier og så straks hva dette var. Da var han ikke sen om å få opp kameraet:

- Jeg hadde hatt min egen Focus på service. Da jeg kom for å hente den, så jeg plutselig en masse folk og en rød, flott bil utenfor Esso-stasjonen i Øystese. Forhandleren kunne fortelle at det er to eksemplarer av nye Mondeo i Norge nå, naturlig nok er dette førserie-biler, altså fra før produksjonen starter opp på ordentlig, forteller Erik.

To år forsinket - men nå kommer den!

Føltes mye mer moderne 

- Forhandleren hadde selv kjørt bilen fra Bergen til Øystese og kunne fortelle om imponerende kjøreegenskaper. Jeg fikk sitte i den, og interiøret ga en kvalitetsfølelse man aldri har hatt i en Ford før. Her er det imponerende finish og skinntrukket dashbord, forteller Erik og legger til:

- Som Ford-frelst var det veldig imponerende å se den i virkeligheten. Den føltes mye mer moderne enn på bilder. Den er også noe større enn dagens utgave, forteller Erik.

Brukt Mondeo: Et av de beste familiebilkjøpene du kan gjøre

Var Norges mest solgte

Fords norske informasjonsdirektør Anne Sønsteby bekrefter at bilen er i landet og at den har vært innom enkelte forhandlere.

- Men vi har valgt å holde en lav profil her, fordi dette er førproduksjonsbiler. For oss er det imidlertid viktig at forhandlerne får se og prøve bilen så tidlig som mulig. Og her har det virkelig vært tommelen opp. Vi har tro på at vi skal klare å gjenta det vi gjorde da dagens Mondeo ble lansert, den var Norges mest solgte bil store deler av 2007, sier Anne Sønsteby, som venter den første leveringen av Mondeo til Norge i november.

Endelig med 4x4

En av de største nyhetene på Mondeo, er at den endelig kommer med 4x4, i tillegg til forhjulstrekk. 

Mangelen på firehjulstrekk har gjort at Mondeo i praksis har tapt mange salg til erkerival VW Passat. Etter det Broom kjenner til, vil 4x4 bli tilgjengelig på flere motoralternativer - ikke bare de største. Dermed er det også grunn til å forvente at Mondeo blir prisgunstig i forhold de øvrige konkurrentene med firehjulstrekk. 

Topp 10: Disse bilmerkene er mest premium

Presser prisene?

Her i Norge er stasjonsvogn den klart mest attraktive modellen.

Selv om det er kort tid til lansering, har ikke Ford gått ut med prisene på nye Mondeo her hjemme. Disse er klare i flere andre markeder, sannsynligvis betyr det at den norske importøren ikke var fornøyd med de første utspillene fra fabrikken, og derfor jobber med å få presset prisene ytterligere.

Dette er bilen som skal skjemme bort eierne

Helt nye Mondeo er en svært etterlenget nyhet for Ford. Ambisjonen er å heve nivået i klassen - og ta flere skritt i eksklusiv retning. Foto: Erik Snellingen.
Helt nye Mondeo er en svært etterlenget nyhet for Ford. Ambisjonen er å heve nivået i klassen - og ta flere skritt i eksklusiv retning. Foto: Erik Snellingen.

LES OGSÅ: Bestselgerne har flyttet til Spania

 

 

 

 

 

Laster inn forumet...