VIL FLYTTE: Jennifer Cramblett forteller om vanskene med å ha fått et svart barn i det hun mener er en «hvit by». Foto: Scanpix
VIL FLYTTE: Jennifer Cramblett forteller om vanskene med å ha fått et svart barn i det hun mener er en «hvit by». Foto: Scanpix

Lesbiske Jennifer (36) krever millioner etter å ha født en svart baby

Ohio-kvinne vil ha penger til å å forlate en by med nesten bare hvite innbyggere. Årsaken er at hun er blitt mamma til ei svart jente. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den hvite Ohio-kvinnen Jennifer Cramblett har gått til millionsøksmål mot sædbanken Midwest Sperm Bank etter at hun i 2011 fødte ei sort jente.

– FIKK SJOKK: Jennifer krever penger for å kunne forlate byen hun er vokst opp i. Foto: Scanpix
– FIKK SJOKK: Jennifer krever penger for å kunne forlate byen hun er vokst opp i. Foto: Scanpix

I søksmålet skriver Jennifer at hun trodde at hun ble inseminert med en hvit manns sperm. I stedet fikk hun spermen til en svart mann.

Dette har ført til at hun ifølge søksmålet har hatt store vansker med datteren hun fikk, den nå to år gamle Payton.

Jennifer skriver også at en av de mange utfordringene hun har møtt, er at hun må reise langt for å ordne jentas krøllete hår. 

Videre skriver hun at hun frykter at jenta vil bli stigmatisert siden hun bor i det hun mener er «en intolerant by». Jennifer er bosatt i Uniontown, hvor 98 prosent av innbyggerne er hvite.

I søksmålet skriver hun at hun krever «nok penger til å forlate Unitown» fordi hun ikke synes at det er riktig å bo der med et svart barn.

– Jeg er glad  for at jeg har ei frisk jente, men jeg kommer ikke til å la dem slippe unna uten å bli holdt ansvarlige, sier hun til NBC News. 

TIL SAK: Jennifer Cramblett sammen med advokaten sin Thomas Intili. Foto: Scanpix
TIL SAK: Jennifer Cramblett sammen med advokaten sin Thomas Intili. Foto: Scanpix

– Tvunget til å reise til svart nabolag

Jennifers advokat Thomas Intili sier at hun «bor i en helt hvit del øst i Ohio. Hun møtte ingen afro-amerikanere før hun begynte på college».

I søksmålet skriver advokaten at det har vært vanskelig for Cramlett å måtte reise for å ordne Paytons hår.

«Å klippe håret til en ung datter er ikke særlig stressende for mødre, men for Jennifer er det ikke rutinemessig fordi Payton har håret til en typisk afro-amerikansk jente. For å få en akseptabel klipp, må Jennifer reise til et svart nabolag som er langt unna der hun bor, hvor hun åpenbart ser annerledes ut og ikke er særlig velkommen».

– Jeg vil ikke at hun skal føle seg som et utskudd, sier Cramblett til NBC News.

Cramlett hevder at hun via telefon bestilte sperm fra donor nummer 380 fra Midwest Sperm Bank, og at en ansatt skrev ned bestillingen med penn på et papir.

En annen ansatt skal ha misforstått den håndskrevne bestillingen, og trodd at Ohio-kvinnen bestilte sperm fra donor nummer 330. 

Ingen pizzabestilling

– De gjorde den ene feilen en spermbank ikke kan gjøre. Hun bestilte ikke akkurat pizza, sier advokat Intili.

Etter at Cramblett, som er lesbisk, fant ut at hun var gravid, ringte hun sædbanken for å bestille åtte sperm-ampuller slik at kjæresten hennes Amanda også kunne bli inseminert og forhåpentligvis gi det ufødte barnet et søsken.

Det var da hun fikk høre at hun hadde fått spermen til donor nummer 330. 

«Jennifers glede og forventninger ble til sinne, skuffelse og frykt», står det i søksmålet.

Cramblett hevder at spermbanken brøt kontakten med henne og ga henne en liten sum som refusjon på seks sperm-ampuller.

– Jeg trodde ikke at noen kunne være så kyniske, sier Cramblett.

Foreløpig har ikke Midwest Sperm Bank kommentert søksmålet.